Temperaturi de până la 39 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat pentru astăzi temperaturi de până la 39 de grade Celsius la umbră. În aceste condiţii, se menţine codul galben până la ora

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat pentru astăzi temperaturi de până la 39 de grade Celsius la umbră. În aceste condiţii, se menţine codul galben până la ora 20.00, în 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Vremea va fi caniculară după-amiază în majoritatea localităţilor, cu deosebire în zonele de câmpie, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să consume cel puţin trei litri de apă pe zi şi să evite plimbările pe timp de caniculă. De asemenea, se recomandă protejarea cu pălării, umbrele, ochelari de soare şi îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise. Ministerul sfătuieşte copiii, vârstnicii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, să evite plimbările în soare şi locurile aglomerate.

Pe timpul caniculei, angajatorii sunt obligaţi, conform legii, să le asigure angajaţilor cantităţi suficiente de apă potabilă. Avertizarea Cod portocaliu hidrologic pe râul Prut a fost prelungită până pe 18 august, la ora 12,00, dar zonele locuite nu sunt în pericol de a fi inundate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite