Televizorul şi mobilul, preferatele românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televizorul şi mobilul, preferatele românilor
Televizorul şi mobilul, preferatele românilor

Dintre bunurile de folosinţă îndelungată, receptoarele TV color sunt cele mai căutate, existând în peste 95% din gospodării. Persoanele ocupate – salariaţi, patroni, liber-profesionişti – deţin cele mai multe bunuri de folosinţă îndelungată. Televizoare au toate familiile, potrivit INS.

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS) referitor la dotarea familiilor cu bunuri de folosinţă îndelungată arată că autoturismele sunt cele mai rare în gospodării, în timp ce televizoarele şi telefoanele sunt cele mai des întâlnite.

Doar 27,6% din familii au un autoturism şi 31,9% au un computer acasă, iar maşina de spălat rufe este prezentă în 72,7% din gospodării, reiese din studiu, publicat recent de INS în lucrarea „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România“. Televizorul color este prezent în 95,5% din gospodării, iar telefonul – în aproape 80% din case.

Computerul şi maşina, principalele lipsuri

Repartizarea pe categorii a gospodăriilor după ocupaţia capului de familie evidenţiază că lipsa computerului e întâlnită, în proporţii încă destul de mari, în majoritatea locuinţelor.

Potrivit studiului INS, 43,6% din salariaţi nu au un computer acasă, la fel ca 21,7% din patroni şi 61,8% din lucrătorii pe cont propriu în activităţi neagricole. Proporţiile sunt şi mai mari în cazurile şomerilor (78,8% nu au un computer acasă), pensionarilor (83,5%) şi agricultorilor (91,3%).

Cât priveşte autoturismul, acesta lipseşte de pe lista dotărilor în 20,9% din gospodăriile conduse de patroni, în 56,4% din ale salariaţilor, respectiv în 61% din ale liber-profesioniştilor, mai arată studiul INS.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite