Televiziunile comunică cu publicul pe messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Matinalul „710“ de la B1 TV este mai interactiv. Comunicarea cu telespectatorii se face pe messenger. Ideea de a primi mesaje în direct de pe internet le aduce feedback imediat celor care au optat pentru acest mijloc de comunicare.

Irene Pîrvu şi Alexandru Conovaru sunt cei care intră în contact cu spectatorii în fiecare zi, de luni până vineri. „După câteva săptămâni de «activitate», avem deja aproximativ 500 de prieteni care ne scriu în timp real şi intră cam 10 oameni noi pe zi.

Însă ne dorim ca din ce în ce mai mulţi să acceseze adresa matinal710“, au declarat cei doi moderatori ai emisiunii.
Fanii emisiunii dornici să comunice cu prezentatorii ei pot să devină „prieteni“ ai ID-ului de messenger, să le facă propuneri, să îi critice constructiv sau să îşi expună părerile în legătură cu subiectele dezbătute.

Cei care intră în vorbă în direct nu sunt doar români din ţară, ci şi din diaspora. Irene Pîrvu a povestit una dintre întâmplările amuzante cu unul dintre „prietenii“ de pe messenger.

„Cel mai distractiv mesaj pe care l-am primit a fost la revista presei politice, când discutam despre iredentiştii din Covasna şi un băiat ne-a întrebat ce înseamnă acest cuvânt şi dacă sunt... nişte dentişti controlaţi de Irene“, spune, amuzată, prezentatoarea.

ID-uri de televiziune

B1 TV nu este prima televiziune care a creat un ID de messenger pentru fanii săi. MTV România şi-a lansat propria reţea de comunicare cu telespectatorii care are, printre altele, şi un ID, „mtv.romania“, în iunie 2008, prin care îşi dorea să îşi cunoască mai bine publicul şi să interacţioneze cât mai eficient cu el.

În total, MTV comunică prin toate mijloacele cu câteva mii de persoane. „MTV România este foarte ataşat publicului său. Şi cum cei care se uită la programele noastre îşi petrec câteva ore bune pe zi în faţa computerului, ni s-a părut cât se poate de firesc să facem parte din lista lor de prieteni, creând comunitatea MTV-iştilor din România“, a declarat, la momentul acela, Bogdan Nicolai, director de programe MTV România.

image

Irene Pîrvu şi Alexandru Conovaru prezintă „710“ la B1 TV



Şi TVR, mai precis TVR 2 şi TVR Internaţional, comunică prin messenger cu publicul câtorva dintre emisiunile lor. Pe TVR Internaţional este vorba de „Dedicaţii Muzicale la TVRi“, cu ID-ul „dedicatiilatvri“, care a fost prezentată în trecut de Gianina Corondan şi care o are ca moderatoare în prezent pe Sylvie, fosta componentă a trupei Etno.

Tot pe TVRi, emisiunea „Vineri Star“ poate fi adăugată în lista de prieteni cu ID-ul „vineristar“.  De asemenea, emisiunea „Tonomatul DP2“, prezentat de Alina Sorescu, are şi ea ID-ul „tonomatuldp2“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite