Televiziunile din România, datoare la stat cu 22 milioane USD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de circa 62 milioane de lei (peste 22 milioane de dolari), se arată într-un răspuns al ministrului de finanţe, Sebastian Vlădescu, la o interpelare a unui parlamentar PRM. Astfel, la data de 3

de circa 62 milioane de lei (peste 22 milioane de dolari), se arată într-un răspuns al ministrului de finanţe, Sebastian Vlădescu, la o interpelare a unui parlamentar PRM. Astfel, la data de 3 mai, acest minister înregistra nu mai puţin de 183 de "societăţi comerciale de televiziune" cu datorii la bugetul general consolidat. Din aceste societăţi, pe care Vlădescu nu le nominalizează, 159 erau în executare silită, pentru restanţe la plată de 24 milioane de lei. Alte 19 companii de televiziune, cu datorii de aproape 37 de milioane, erau supuse procedurilor din Legea falimentului. Doar cinci firme de televiziune beneficiază de reeşalonarea la plată a datoriilor în valoare de 1,15 milioane de lei. Ministerul Finanţelor arată că alte 18 societăţi de televiziune - al căror nume nu este precizat - au beneficiat de scutirea la plată a unor obligaţii bugetare în valoare de peste 36 milioane de lei noi - peste 10 milioane de euro.
Aceste scutiri de la plata obligaţiilor bugetare au fost posibile, în principal, datorită unei ordonanţe emise în 2002 de Guvernul Năstase. Din cele 18 companii care, în 2002, au scăpat de plata a 10 milioane de euro, 11 nu mai au în prezent datorii la buget. Ministerul Finanţelor dă asigurări, în răspunsul la interpelare, că, dacă sumele restante nu vor fi recuperate prin executare silită, va folosi "pe scară largă" procedura de insolvabilitate şi atragerea răspunderii solidare a debitorului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite