"Televiziunea m-a găsit pe peronul gării din Tulcea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Televiziunea m-a găsit pe peronul gării din Tulcea"
"Televiziunea m-a găsit pe peronul gării din Tulcea"

Vedeta TVR a intrat în televiziune după ce a aflat, pe peronul gării din Tulcea, că TVR organizează un concurs de prezentatori. A plecat spre Bucureşti cu "un tren pe care-l întâlneşti o

Vedeta TVR a intrat în televiziune după ce a aflat, pe peronul gării din Tulcea, că TVR organizează un concurs de prezentatori. A plecat spre Bucureşti cu "un tren pe care-l întâlneşti o dată-n viaţă" şi s-a îndrăgostit pentru totdeauna de profesia ei.

Profesia de realizator tv este alegerea pe care Iuliana Tudor a făcut-o "O dată în viaţă".

Emisiunea cu acest nume, pe care o realizează pe TVR 1, a primit premiul APTR pentru divertisment, la egalitate cu "Duminica în familie", a Mihaelei Rădulescu. "O vedetă populară", prezentată până anul trecut de Iuliana, s-a bucurat de aceeaşi recunoaştere.

Care este secretul? "Niciunul. Ţine de ce-ţi propui. Oamenii pot iubi un personaj, însă numai pentru un timp, până oboseşti să fii altcineva, sau te pot iubi pe tine. Aici ai şansa de a-i convinge pentru totdeauna. Asta dacă-ţi păstrezi sinceritatea şi nu te situezi deasupra a ceea ce eşti. Eu îmi iubesc prea mult meseria pentru a face compromisuri de dragul popularităţii".

Într-o ecuaţie în care ratingul nu subminează calitatea programului, am întrebat-o pe Iuliana cât contează notorietatea invitaţilor. "Audienţa nu înseamnă neapărat şi valoare. Dacă reuşeşti să le ai pe amândouă, înseamnă că ai reuşit să faci cu adevărat diferenţa într-un peisaj media extrem de divers. Formatul, prezentatorul şi valoarea invitaţilor sunt ingrediente esenţiale.

Fiecare trebuie să completeze fericit intenţia programului. Cred că marea artă a unui creator de televiziune este să descopere ideea, dar să ştie să aleagă şi oamenii potriviţi pentru a o construi". În acest sens, ideal ar fi să aibă în emisiune invitaţi de valoarea lui Florin Piersic, unul dintre acei "captatori" care te ţine legat de televizor ore în şir, pentru că are lucruri interesante de povestit la nesfârşit.

Aceasta a fost doar o aluzie la ediţia premiată de APTR: aceea în care invitat a fost celebrul actor. "Invitatul ideal este cel care ştie să se joace, care este el însuşi, căruia îi plac provocările, care are talente nebănuite. Da, Florin Piersic mi-a oferit o întâlnire pe care o trăieşti de-adevăratelea numai o dată-n viaţă. Este impecabil! Ca profesionist şi ca om. Nu-ţi lasă altă cale decât să-l iubeşti!

Absolventă de Drept şi actuală studentă la Conservator, Iuliana Tudor a cântat muzica populară, gen muzical pe care îl menţine în categoria "hobby-uri". Dragostea ei cea mare, cu prezent, trecut şi viitor rămâne televiziunea. "Nu am ales eu această profesie, ea m-a descoperit pe mine.

Pe peronul unei gări din Tulcea, unde eram anunţată că TVR organiza un concurs de prezentatori. Deşi aveam altă destinaţie, am pornit spre Bucureşti. A fost trenul meu! Acela pe care-l întâlneşti o dată-n viaţă!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite