Televiziune pentru deţinuţii din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani are, începând de marţi, propriul post de televiziune, care va emite zilnic timp de două ore în toate cele 130 de celule ale închisorii. Studioul

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani are, începând de marţi, propriul post de televiziune, care va emite zilnic timp de două ore în toate cele 130 de celule ale închisorii. Studioul din incinta penitenciarului este dotat cu aparatură de montaj, filmare şi transmitere live şi înregistrată a emisiunilor.

Deocamdată, vedetele postului sunt şefii închisorii care le transmit celor peste 1.000 de deţinuţi măsurile de ordine interioară, schimbările de legislaţie, eliberările condiţionate şi modificările aduse regulamentelor puşcăriei.

Însă, în perioada următoare va fi organizat un "casting" în rândul deţinuţilor pentru posturile de reporter şi operator tv. "Vor putea filma emisiuni cu şi despre deţinuţi, vor prezenta ştiri legate de închisoare şi vor putea să îşi spună părerea despre ce ar trebui să conţină grila de programe", explică Cristina Livadaru, director reeducare în cadrul Penitenciarului Botoşani. Deţinuţii care vor "lucra" la televiziunea închisorii nu vor fi plătiţi, dar vor beneficia de reduceri din pedeapsă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite