Telescopul Kepler a descoperit un nou sistem planetar asemănător cu al nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou sistem planetar a fost descoperit. Cu ajutorul telescopului Kepler, NASA a dat peste o stea de tipul soarelui nostru, botezată Kepler-11, aflată la o distanţă de 2.000 ani lumină, pe orbita căreia au fost descoperite şase planete.

"Sistemul planetar Kepler este absolut minunat", a spus Jack Lissauer, un membru al echipei care a făcut marea descoperire. "Este uimitor de plat, compact  şi cu un număr mare de planete orbitând în jurul stelei", a adăugat omul de ştiinţă făcând referire la noul sistem planetar.

Citiţi şi:

NASA a descoperit cea mai mică planetă din afara sistemului solar

"Foarte puţine stele au pe orbită mai mult de o singură planetă. Iar Kepler-11 este prima descoperită de noi care are mai mult de 3. Toate planetele din jurul lui kepler-11 sunt mai mari decât Pământul şi comparabile ca dimensiune cu planetele Neptun sau Uranus. Cea mai apropiată planetă de această stea se află la o distanţă de zece ori mai mică decât Pământul este faţă de Soare. Cinci din cele şase planete se află mai aproape de Kepler-11 decât orice planetă din sistemul nostru planetar faţă de Soare", a mai spus Jack Lissauer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite