Teiul tratează indigestia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaşca de sănătate Suntem în sezonul teiului. Virtuţile terapeutice ale acestor arbori au fost descoperite şi puse în practică din cele mai vechi timpuri. Pe atunci se foloseau

Ceaşca de sănătate

Suntem în sezonul teiului. Virtuţile terapeutice ale acestor arbori au fost descoperite şi puse în practică din cele mai vechi timpuri.

Pe atunci se foloseau coaja, seva arborelui şi frunzele pentru tratarea indigestiei, a durerilor abdominale şi a răcelilor.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, spune că cercetările recente au scos în evidenţă noile valenţe terapeutice ale florilor de tei.

Substanţele valoroase din compoziţia lor - acetilcolina, flavonoide, saponine şi uleiul volatil, care răspândeşte mirosul atât de plăcut - sunt aliaţi de seamă în combaterea infecţiilor respiratorii, însoţite de stări febrile.

De asemenea, este ultracunoscut efectul sedativ al infuziei de tei în cazul tulburărilor de somn, în afecţiuni nervoase, crize de isterie, palpitaţii, colici intestinale, litiaze biliare şi asupra inflamaţiilor mucoasei bucale.

Sirop de tei

Preparare: În 1,250 ml apă punem la fiert 5 linguri de flori de tei uscate. După 10 minute, strecurăm infuzia. În acest lichid adăugăm 800 g zahăr. Fierbem siropul la foc potrivit până capătă consistenţa mierii. Când este aproape gata, adăugăm zeama de la o lămâie. Siropul trebuie să mai fiarbă 5 minute. Se toarnă călduţ în sticle care se închid ermetic cu dop.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite