Teatrul prinde aripi în Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de stradă "ApăAerFoc", organizat de Institutul Cultural Român, continuă şi în acest weekend în aer liber Teatro Ka îşi deschide "aripile" la Bucureşti, astăzi şi mâine, de

Festivalul de stradă "ApăAerFoc", organizat de Institutul Cultural Român, continuă şi în acest weekend în aer liber

Teatro Ka îşi deschide "aripile" la Bucureşti, astăzi şi mâine, de la ora 19.00, în Parcul Tineretului, în cadrul festivalului "ApăAerFoc". "Aripa destinului" (Asas do destino) este un spectacol jucat de actori, la înălţime, pe picioroange. Omul, un acrobat prin propria viaţă, aude în interior vocea unui înger. Fiinţa se întrupează apoi, apărându-i în faţă. Sau poate e doar pură imaginaţie…

Piesa este un veritabil tablou al vieţii şi al morţii.

Compania de teatru care poartă numele unei divinităţi egiptene, zeul Ka, poetizează spaţiul urban, conectându-l la o sursă primară de mister. Îngerul alunecă discret, aproape neobservat, deasupra lumii în care trăieşte un bătrân aflat în ultimele clipe ale existenţei. În faţa morţii, sufletul nu rămâne singur, fiind călăuzit spre Paradis.

Gestul şi culoarea se îmbină dinamic, într-un spectacol opulent, de o fantezie barocă şi o tehnică perfectă. Teatro Ka s-a înfiinţat în 1986, la Paris, iar din 1999 s-a stabilit în Portugalia. Trupa este renumită pentru spectacolele sale originale, cu imagini poetice de mare impact.

Festivalul de teatru în aer liber "ApăAerFoc", organizat de Institutul Cultural Român, se desfăşoară în Parcul Tineretului din Bucureşti, până pe 15 august. Manifestarea a fost deschisă pe 14 iulie de trupa Strange Fruit (Australia), cu o reprezentaţie pe bare elastice care a încântat audienţa, neobişnuită cu un asemenea gen de spectacol stradal.

După Teatro Ka, vor mai susţine reprezentaţii companiile Ilotopie din Franţa (28, 29 iulie, ora 21.30) şi Tuig din Olanda (4, 5 august, ora 21.00). Mai există o veste bună pentru publicul care va veni în parc: intrarea este liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite