Teatrul Naţional se pregăteşte pentru toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionalul bucureştean s-a închis publicului, însă scenele fierb sub paşii actorilor care repetă pentru noile spectacole din stagiunea viitoare. O scurtă privire în culisele Teatrului

Naţionalul bucureştean s-a închis publicului, însă scenele fierb sub paşii actorilor care repetă pentru noile spectacole din stagiunea viitoare.
O scurtă privire în culisele Teatrului Naţional dezvăluie următoarele: în Sala Mare, Petrică Ionescu montează "Burghezul gentilom" de Moliere, o punere în scenă cu un decor impresionant, realizat de Dragoş Buhagiar, cu Victor Rebengiuc în rolul principal, un spectacol în care publicul va descoperi multe din realităţile societăţii româneşti din ziua de azi. O prezenţă-surpriză a regizorului Petrică Ionescu, care, cu siguranţă, nu va trece neobservată. În Sala Amfiteatru, Felix Alexa repetă "Neînţelegerea" de Camus, cu Mariana Mihuţ în rolul principal. La "Atelier", Valeria Seciu va juca rolul principal din "Menajeria de sticlă" a Cătălinei Buzoianu. Proiectul "Teatrul nou cu piese vechi" va debuta, la aceeaşi sală, cu premiera "Sânziana şi Pepelea", după Alecsandri, în regia lui Dan Tudor, cu o altă distribuţie notabilă. Teatrul Naţional mai pregăteşte pentru stagiunea viitoare şi o serie nouă de Conferinţe de duminică, la care vor participa, printre alţii, Andrei Pleşu, Mihai-Răzvan Ungureanu, Zoe Petre şi Robert Turcescu. Un alt proiect inedit o include pe Lynne Parker, regizoare irlandeză cu o activitate remarcabilă, director artistic la Rough Magic Theatre, care montează "Dansând cu zeul păgân" (Dancing at Lughnasa) de Brian Friel. Ion Caramitru va începe adevărata dezmorţire a repertoriului Teatrului Naţional din toamnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite