Teatrul ACT sărbătoreşte 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul teatru independent din ţară împlineşte un deceniu de existenţă, ocazie cu care oferă publicului său în perioada 14-19 octombrie un program inedit.

Pe scena teatrului cu sediul în subsolul clădirii din Calea Victoriei se vor strânge regizori, actori, cântăreţi, care de-a lungul ultimilor 10 ani au ridicat publicul în picioare la fiecare spectacol. Evenimentul, denumit „Teatrul ACT – 10 ani”, va reuni actori precum Alexandru Dabija, Alexandru Andrieş, Ioana Maria Mântulescu, Valeria Seciu sau Mihai Călin, care vor sărbători alături de public atmosfera de underground,­ tipică acestui teatru.

Pe timpul celor şase seri în care teatrul se va îmbina cu muzica, se vor juca unele dintre cele mai de succes spectacole ale teatrului ACT, printre care „Creatorul de teatru”, „Bash.­ O trilogie contemporană”, „Capra sau Cine e Sylvia?” sau „American Buffalo”, iar sâmbătă seară, pe 18 octombrie, vor avea loc două concerte organzate special cu această ocazie.
Primul, Gerschwin’s World, este susţinut de jazziştii Sorin Romanescu, Cristina Soleanu, Răzvan Cojanu şi Vlad Popescu.

Finalul va fi marcat printr-un recital de Alexandru Andrieş şi Maria Mântulescu. În cadrul evenimentului va fi lansat şi albumul „ACT – 10 ani, o istorie subiectivă”, în paginile căruia este surprins, prin fotografii şi text, deceniul de activitate al teatrului. Tot cu aeastă ocazie, publicului îi va fi prezentat un documentar realizat de Cătălin Ştefănescu, având ca personaj central teatrul din Calea Victoriei, iar filmul va fi proiectat în premieră în aceste zile de sărbătoare pentru ACT.

Totodată, spectatorii au ocazia să se întâlnească în sala de lectură a teatrului, unde se vor servi ceaiuri, prajituri şi concerte live, în fiecare seară, începând cu ora 20.00.

Programul:

14 octombrie, ora 19.00

„Creatorul de Teatru”, de Thomas Bernhard, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş, Valeria Seciu, Constantin Drăgănescu.

15 octombrie, ora 19.00

„Bash. O trilogie contemporană”, de Neil LaBute, în regia lui Vlad Massaci cu Mihai Călin, Vlad Zamfirescu, Ioana Flora. 

15 octombrie, ora 22.30

„Nasul”, dramatizare după Vasilievici Gogol. Direcţia de scenă este semnată de Alexandru Dabija, muzica şi versurile, Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu.

16 octombrie, ora 19.00

„Capra sau cine e Sylvia?” de Edward Albee, cu Marcel Iureş, Emilia Dobrin, Constantin Drăgănescu şi Marius Damian.

16 octombrie, ora 22.30

Concert de jazz susţinut de Sorin Romanescu, Cristian Soleanu, Răzvan Cojanu, Vlad Popescu.

17 octombrie, ora 19.00

„American Buffalo” de David Mamet cu Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Marius Florea Vizante.

18 octombrie, ora 18.30

„Şefele” de Werner Schwab cu Emilia Dobrin, Dorina Lazăr şi Coca Bloos.

18 octombrie ora 20.30

Lansarea albumului „Teatrul Act – 10 ani, o istorie subiectivă” şi proiecţie film documentar, realizat de Cătălin Ştefănescu.

19 octombrie, ora 20.00

Concert Alexandru Andrieş şi Ioana Maria Mântulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite