Taximetriştii şi transportatorii vor plăti mai puţine taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Rutieră Română (ARR) intenţionează să elimine 16 taxe şi să le ieftinească pe cele existente. Cel mai mult vor avea de câştigat firmele transportatoare de persoane şi de marfă.

În prezent, către ARR se plătesc 29 de taxe. Instituţia intenţionează să micşoreze numărul acestora la 13, ca urma re a prevederilor  Memorandumului iniţiat de Ministerul Finanţelor în vederea realizării măsurii prevăzute la capitolul doi din Programul de guvernare 2009 – 2012, de reducere a numărului de taxe şi de tarife, informează un proiect de ordin al Ministerului Transportului. Noile taxe vor intra în vigoare la zece zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

În urma modificării tarifelor, cea mai scumpă taxă va fi de 3.546 de lei şi va trebui plătită de cei care doresc eliberarea licenţelor pentru activităţile desfăşurate de autogară, pentru activităţile de intermediere a operaţiunilor de transport rutier public, precum şi pentru activităţile de intermediere a operaţiunilor de transport rutier public ocazionată de suspendarea celei eliberate iniţial.
De asemenea, a fost eliminată taxa pentru eliberarea copiei conforme a licenţei pentru activitatea de intermediere a operaţiunilor de transport rutier, de 3.500 lei, eliberată pentru o perioadă de cinci ani, pentru că a fost aplicată ca urmare a unei prevederi tranzitorii.

Licenţe de transport mai ieftine
Taxa pentru eliberarea licenţei de transport, care este valabilă cinci ani şi care este necesară celor care transport mărfuri şi persoane va costa, în urma modificării legislative, 353 de lei.
Există şi scumpiri. De exemplu, tariful  de 12 lei perceput pentru obţinerea certificatului de certificatului de atestare a taximetriştilor sau susţinerii testului periodic de către aceştia, se va majora la 14 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite