Taximetre multimedia, în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetre multimedia, în Oradea
Taximetre multimedia, în Oradea

În timpul călătoriei cu taxiul se pot viziona un filmuleţ hazliu sau un clip publicitar. Clienţii societăţilor orădene de taximetrie sunt distraţi pe traseu cu filmuleţe hazlii şi spoturi publicitare pe monitoare încorporate în maşini.

Publicitatea în taximetre a prins încet teren şi la Oradea. Operatorii de taximetrie şi-au înzestrat maşinile cu monitoare pe care rulează scurte filme haioase, dar şi reclame.

Astfel, de la urcarea în maşină şi până la destinaţie clientul se poate delecta cu clipuri care mai de care mai hazlii sau poate fi informat despre ultimele reduceri de preţuri şi alte bonusuri din reclame.

„Am montat aparatele acum trei luni. Am văzut şi noi la alţii, prin alte oraşe ale ţării, că acest gen de divertisment este gustat de către clienţi. Dacă totul merge bine, le vom extinde în toate maşinile noastre”, spune una din dispecerele firmei „Fulger”. „Ideea este bine primită atât de clienţi, cât şi de firmele care vor să îşi facă reclamă.

Filmele şi reclamele se derulează automat, când pornesc maşina. Avantajul este că persoana care călătoreşte pe banchetă are în faţă ecranul”, susţine Mihai Grec, unul dintre taximetriştii care conduce o maşina dotată cu monitor. Reprezentanţii firmei de taximetrie susţin că mai există şi o variantă de montare în parasolar, care ar oferi vizibilitate tuturor clienţilor care se află în autoturism, dar că este ceva mai costisitoare.

Totuşi, dacă proiectul va fi pe gustul orădenilor, reprezentanţii firmei nu exclud să aplice şi această variantă. Un astfel de monitor, montat pe maşinile de taxi costă aproximativ 200 de euro, sumă în care intră şi montarea lui în autoturism.

Filme de comedie şi reclame

Firma de transport nu duce lipsă de clienţi care vor să îşi facă publicitate în taximetre. „Avem destule clipuri publicitare. Cel mai bine prind cele de la Bingo. Clienţii care circulă cu noi primesc şi câte o serie de bilete la extragerile de bingo. Îi întrebăm însă dacă se vor duce sau nu, să nu risipim biletele. Când aud însă că pot câştiga 500 de lei, nu prea stau pe gânduri”, spune taximetristul Mihai Grec.

Acesta susţie că filmuleţele îi încântă pe clienţi. „Am avut un client care mi-a cerut să îl las să aştepte în maşină până se termină tot filmul”, mărturiseşte amuzat taximetristul.

Clienţii sunt mulţumiţi

Orădenii care circulă cu Fulger Taxi se declară entuziasmaţi de idee. „Traficul în Oradea este înfiorător. Stai la semafoare minute în şir sau la cozi interminabile. În tot acest timp te poţi delecta cu nişte filmuleţe. Timpul trece mult mai repede şi călătoria e mai plăcută”, spune Călin Roşianu, unul din clienţii firmelor de taxi.

Nu la fel de încântaţi de ideea montării monitoarelor sunt şoferii din tura de noapte. Ei susţin că din cauza amplasării în partea dreaptă a bordului monitoarele le obosesc ochii. „Azi l-aş scoate din maşină, dar nu pot. Noaptea e un adevărat chin să conduci cu monitorul pornit”, susţine un taximetrist.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite