Taxe mai mici la universităţile din Marea Britanie pentru elevii cu note mari la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a veni în ajutorul studenţilor interesaţi să studieze în străinătate, universităţile din Marea Britanie reduc taxele cu până la 3.000 de lire pentru aceia care au note mari la examenul de bacalaureat şi un venit anual total al familiei mai mic de 25.000 de lire.

Această reducere este posibilă graţie noului regulament pe care universităţile din marea Britanie l-au introdus în acest an la recomandarea Agenţiei Britanice pentru Acces Egal la Educaţie, cu scopul de a acorda ajutor financiar studenţilor.

Motivul pentru această măsură este recenta triplare a taxei de şcolarizare, în Marea Britanie costurile educaţiei universitare ajungând în prezent la 9.000 de lire pe an. Prin noile modificări, taxele vor scădea la 5.000 de lire în unele universităţi.

Tinerii interesaţi de studiile în străinătate pot afla detalii despre taxe şi burse în acest weekend la târgul World Education, organizat la hotelul Hilton din Bucureşti.

Admitere pe loc, la târg

Candidaţii care au ratat termenul din iarnă, se pot înscrie acum, la târg, unde universităţile vor oferi şansa admiterii pe loc. Procedura prevede un interviu de 15 minute pentru candidaţii care au pregătit documentaţia necesară (în general e vorba despre foaia matricolă, o copie după buletin, CV şi scrisoare de motivaţie, dar fiecare universitate are propriile cerinţe, pe care cei interesaţi le pot afla de pe site-ul târgului).

În cadrul interviului, candidaţii trebuie să-şi motiveze alegerea programului şi a universităţii. În cazul în care răspunsul din partea comisiei va fi unul pozitiv, se va face o admitere condiţionată, care garantează locul la facultate după prezentarea diplomei de Bac şi îndeplinirea condiţiilor de limba engleză.

Admiterea pe loc va fi disponibilă şi pentru universităţi din Olanda, Danemarca şi instituţii internaţionale precum „Instituto Europeo di Design", din Milano.

Pentru a participa la seminarii şi interviuri este necesară o înregistrare prealabilă, pe site-ul world-education.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite