Taxa specială de salubrizare, anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa specială de salubrizare, aplicată în Satu Mare a fost suspendată, ieri, după ce prefectura a atacat-o în instanţă. Hotărârea, intrată în vigoare la 1 ianuarie, prevede instituirea

Taxa specială de salubrizare, aplicată în Satu Mare a fost suspendată, ieri, după ce prefectura a atacat-o în instanţă.

Hotărârea, intrată în vigoare la 1 ianuarie, prevede instituirea unei taxe speciale care care trebuie plătită de toate persoanele fizice din municipiu, care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubrizare. Conform prefectului Radu Bud, proiectul trebuia verificat de prefectură în maxim 15 zile de la adoptare, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Hotărârea a fost atacată în contencios pentru că proiectul nu este însoţit de o notă de fundamentare, care să ateste că motivele adoptării lui sunt temeinice”, a mai spus Bud. De câteva zile, ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe Locale au fost luate cu asalt de sătmărenii care au vrut să-şi depună declaraţiile în vederea stabilirii taxei speciale.

Instituţia a trimis un comunicat ambiguu cetăţenilor, prin care au fost înştiinţati să se prezinte la ghişee până la data de 30 ianuarie, fără a preciza că sătmărenii care au contract cu operatorul de salubrizare nu sunt nevoiţi să facă acest lucru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite