Taxa de recuperare, mai mare decât valoarea maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autoturism Dacia, fabricat în anii "80, care a fost săltat din cauza parcării neregulamentare, poate fi recuperat după patru zile, cu 16 milioane de lei În numai trei zile de

Un autoturism Dacia, fabricat în anii "80, care a fost săltat din cauza parcării neregulamentare, poate fi recuperat după patru zile, cu 16 milioane de lei

În numai trei zile de activitate, angajaţii firmei Rosal Ecologic (operatorul activităţii de ridicat maşini - n.r.) au reuşit să bage frica în şoferii bucureşteni. Oamenii nu se tem atât de sancţiunile poliţiştilor, cât de suma pe care o pot plăti pentru recuperarea maşinii. În plus, dacă nu află la timp de ridicarea autoturismului, proprietarii pot ajunge să plătească sume fabuloase.

De vineri şi până luni, la prânz, firma care ridică maşini parcate ilegal în sectorul 3 a reuşit să adune numai nouă automobile. Ele au fost depozitate în zona Şoseaua Biruinţei din Pantelimon, în curtea fabricii Acumulatorul, iar proprietarii şi le pot ridica numai dacă vor constata lipsa maşinii.

"Vom căuta o soluţie petru diminuarea taxei"

În cazul în care posesorul autoturismului ridicat nu bagă de seamă că maşina nu mai e la locul ei, pe lângă cei 700 de lei pentru ridicare, transport şi depozitare mai are de achitat şi o taxă de 300 de lei pe zi în cazul în care nu vine să-şi ia autovehiculul. Acesta este şi cazul unei maşini abandonate, ridicată vineri şi depozitată la Acumulatorul. Pe lângă amenda de 39 de lei şi două puncte de penalizare de pe permisul de conducere, proprietarul mai are de achitat, pentru recuperarea hârbului, suma de 16 milioane de lei. Aceasta provine din taxele pentru operaţiunile de ridicare, dar şi chiria pentru zilele de depozitare. "Vom încerca să mai reducem aceste taxe. Ele sunt cam mari şi vom căuta o soluţie pentru diminuarea lor", a declarat primarul general Adriean Videanu.

Poliţia are altă strategie: avertizarea

Poliţia Rutieră are şi ea probleme în zona centrală. Pentru că la nivelul întregii Capitale nu există un serviciu pentru ridicarea maşinilor, poliţiştii au găsit altă metodă de a descuraja parcatul ilegal. "Li se pune un pliant în parbriz prin care sunt înştiinţaţi că au fost filmaţi cu aparatura de supraveghere video şi urmează a fi sancţionaţi pentru parcare neregulamentară", explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Constantin Stroescu. Proprietarii maşinilor aflate în această situaţie vor fi rugaţi să transmită Poliţiei Rutiere cine a condus autoturismul, astfel încât pe lângă amendă să fie aplicată şi penalizarea de două puncte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite