Taxa de poluare va fi folosită la împăduriri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii strânşi din taxa de poluare auto vor fi investiţi în proiecte de împădurire a terenurilor degradate sau defrişate, a declarat ieri Attila Korodi, ministrul mediului. Prezent la Consiliul

Banii strânşi din taxa de poluare auto vor fi investiţi în proiecte de împădurire a terenurilor degradate sau defrişate, a declarat ieri Attila Korodi, ministrul mediului. Prezent la Consiliul Informal de Mediu, desfăşurat în capitala slovenă Ljubljana, Korodi a precizat că, în prezent, "biodiversitatea a rămas cea mai de preţ bogăţie a României".

Ministrul mediului a susţinut că, în prezent, circa 26% din teritoriul României este acoperit de păduri, iar potenţialul biomasei este de peste 15 milioane de metri cubi, ceea ce permite României să înlocuiască, cu prioritate în zonele rurale, sistemele clasice de încălzire cu tehnologii moderne bazate pe utilizarea eficientă a biomasei.

De asemenea, Korodi le-a mai spus celorlalţi mi­niştri de mediu că "trebuie să fim conştienţi că exploatarea biomasei poate reprezenta o soluţie pentru schimbările climatice, dar şi un risc asupra biodiversităţii, câtă vreme practicile utilizate nu rezonează cu cele ale dezvoltării durabile.

În acest sens, este foarte importantă stabilirea la nivel european a unor criterii de durabilitate clare, pentru a permite şi producţia de biocombustibili din a doua generaţie".

La întâlnirea de la Ljubljana, ministrul mediului din România a convenit cu omologul său suedez ca cele două state să coopereze şi să demareze în comun proiecte de eficienţă energetică.

La reuniune au fost prezenţi miniştrii mediului din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi din statele candidate, precum şi reprezentanţi ai spaţiului economic european.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite