Taxa pe maşinile vechi - între 500 şi 3.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria va fi, cel mai probabil, modelul pentru introducerea taxei la importul de maşini la mâna a doua din Uniunea Europeană, după integrare. Ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina

Ungaria va fi, cel mai probabil, modelul pentru introducerea taxei la importul de maşini la mâna a doua din Uniunea Europeană, după integrare.
Ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina Barbu, a prezentat, ieri, valoarea acestei taxe în ţara vecină. La unguri, taxa de ecologizare este stabilită în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii, de gradul de poluare a motorului şi de vechime. "ştim sigur că se elimină TVA-ul, se elimină accizele şi se elimină şi această restricţionare care există în momentul de faţă, de introducere pe piaţă a autovehiculelor care să aibă minimum euro 3. Din acest motiv, piaţa românească va fi expusă unei avalanşe de importuri de autoturisme second-hand care produc poluare", şi-a susţinut Sulfina Barbu această propunere. În Ungaria, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.300 de centimetri cubi şi dotată cu Euro 4, taxa de import este de 525 de euro. Pentru cele dotate cu Euro 2 sau 3, taxa creşte la 720 de euro. Valoarea taxei urcă la autovehiculele care au o capacitate cilindrică mai mare şi poate ajunge la 3.000 de euro, dacă sunt dotate cu Euro 2 sau Euro 3. Spre deosebire de Ungaria, în Grecia taxa pentru maşinile second-hand este mai mică. În această ţară, o persoană trebuie să plătească o taxă de aproximativ 250 de euro pentru un autoturism care are peste 2.000 de centimetri cubi şi este dotat cu motor Euro 3. Sulfina Barbu a mai spus că această taxă ar putea intra în vigoare în câteva luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite