Tatuajele cu henna dau alergii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii Publice se alătură celorlalte state europene în campania derulată la nivel european şi trage un semnal de alarmă asupra riscurilor la care se expun cei care

Ministerul Sănătăţii Publice se alătură celorlalte state europene în campania derulată la nivel european şi trage un semnal de alarmă asupra riscurilor la care se expun cei care utilizează tatuajele cu henna neagră.

Este vorba despre o plantă tropicală, folosită de mii de ani pentru vopsirea părului. Frunzele de henna, dacă sunt amestecate cu un lichid uşor acid, dau reacţii alergice. Cu adaosuri sintetice, săruri metalice şi alţi coloranţi din plante, produce o gamă de culori. Şi unele vopsele de păr, în culori cum ar fi negru, castaniu, blond, au compuşi de henna.

"Producătorii cumpără planta de calitate slabă, adaugă săruri metalice, vopsele chimice şi alte ingrediente pentru a crea o gamă de culori. Ingredientele adăugate nu sunt, de cele mai multe ori, menţionate în prescripţii, deoarece ţările din lumea a treia, care produc planta, nu cer declaraţii de conformitate privind produsele cosmetice", se arată în comunicatul ministerului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite