Taţii depresivi pot influenţa negativ evoluţia intelectuală a copiilor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii ai căror taţi suferă de depresie, au un vocabular mai redus decât cei cu taţi sănătoşi, se arată într-un studiu al Școlii Medicale din Virginia de Est, potrivit BBC.

Copiii ai căror taţi suferă de depresie, au un vocabular mai redus decât cei cu taţi sănătoşi, se arată într-un studiu al Școlii Medicale din Virginia de Est, potrivit BBC. Cercetarea relizată pe 5.000 de familii susţine că până la vârsta de doi ani, copiii cu taţi depresivi folosesc cu 1,5 mai puţine cuvinte decât media de 29.

Cercetătorii consideră că acest lucru este cauzat de faptul că taţii petrec puţin timp citind copiilor. Studiul mai susţine că dezvoltarea limbajului la copiii ai căror mame au simptome asemănătoare nu este afectată. Potrivit psihologului Ruth Coppard, bărbaţii depresivi comunică mai puţin, femeile fiind cele care se implică mai activ în educaţia copiilor.

Totodată, studiul arată că taţii depresivi le citesc copiilor în medie cu 9 la sută mai puţin decât cei care nu au probleme. Cercetătorii au măsurat evoluţia limbajului la cei mici, raportându-se la proporţia de 50 de cuvinte comune pe care un copil ar trebui să le folosească până la doi ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite