"Tăticul" Boom TV, arestat în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri israelian Fredy Robinson a fost audiat la începutul acestei luni de Israeli Securities Agency (ISA - organismul care supraveghează piaţa financiară israeliană), fiind cercetat

Omul de afaceri israelian Fredy Robinson a fost audiat la începutul acestei luni de Israeli Securities Agency (ISA - organismul care supraveghează piaţa financiară israeliană), fiind cercetat pentru o inginerie financiară cu marmură, efectuată în 2004 în România.

Robinson este proprietarul holdingului Milomor, care, prin intermediul companiei Milomor Trade&Comunication Ltd., deţine principalul pachet de acţiuni la platforma de televiziune digitală Boom TV, unde este şi administrator.

Potrivit cotidianului israelian "Haaretz", Robinson a fost pus temporar sub arest la domiciliu. El şi fiul său, Oded, au fost reţinuţi şi interogaţi de ISA sub suspiciunea că au derulat tranzacţii financiare în scopul obţinerii de profit.

Astfel, una dintre subsidiarele Milomor, Resido Cluj, a cumpărat la sfârşitul anului 2004 la dublu preţ marmură în valoare de 2,2 milioane de euro, de la o firmă românească deţinută de familia Robinson. Cum Milomor este listat la Bursa din Tel-Aviv, ISA are dreptul să investigheze toate tranzacţiile care i se par suspecte.

Potrivit surselor din piaţa clujeană, firma familiei Robinson care a furnizat marmura este SC Romarble Industrie SRL, aflată acum în faliment. Rabin Mahany, managerul general al Resido Cluj, care are sediul la aceeaşi adresă cu Romarble, spune că firma sa nu este implicată în anchetă.

"Ştiu că există ceva investigaţii în Israel legate de unele chestiuni financiare şi ştiu că domnul Robinson a trimis toate hârtiile care i s-au cerut", a mai spus managerul Resido Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite