Tarife mai mici pentru litoral în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii anunţă reduceri de până la 10% pentru programele din sezonul următor Operatorii din turism au pregătit oferte all-inclusive şi pentru vara următoare. Până atunci însă,

Hotelierii anunţă reduceri de până la 10% pentru programele din sezonul următor

Operatorii din turism au pregătit oferte all-inclusive şi pentru vara următoare. Până atunci însă, turiştii sunt aşteptaţi la Marea Neagră şi de Anul Nou.

"Bursa Litoral 2009" s-a deschis ieri la Mamaia. Până pe 18 septembrie, reprezentanţii a 70 de hoteluri de pe litoral şi peste 50 de agenţii de turism negociază tarifele pentru sezonul estival 2009.

O parte dintre operatorii care în această vară au practicat preţuri piperate au anunţat deja reduceri
de 10% pentru anul viitor. "Mulţi dintre hotelieri au înţeles ce înseamnă să facă turism", a spus Lucia Morariu, secretat de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

De asemenea, majoritatea operatorilor spun însă că tarifele pentru sezonul viitor se vor menţine la nivelul celor din acest an. Majorările şi reducerile se vor face în funcţie de fluxul de turişti.

Revelion la Marea Neagră

Hotelierii de la malul mării şi-au pregătit şi ofertele pentru Revelionul 2009. Astfel, un hotel de cinci stele din staţiunea Mamaia, pentru un pachet de patru nopţi de cazare cu mic dejun şi Masă Festivă de Anul Nou, va percepe un tarif de 1.200 de lei de persoană în cameră dublă, 880 de lei în duplex şi 1.550 de lei în apartamentul prezidenţial.

Pentru mai mult de patru nopţi, tarifele se reduc simţitor. Camera dublă va costa 150 lei/persoană/noapte, duplexul - 120 lei/persoană/noapte, iar un apartament prezidenţial - 190 de lei/persoană/noapte, copiii între 2 şi 10 ani - 75 lei/persoană/noapte, iar cei cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani - 100 lei/persoană/noapte.

Hotelierii, interesaţi de all-inclusive

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Turismului, au fost primite tot mai multe semnale din partea hotelierilor, care s-au arătat interesaţi de practicarea sistemului all-inclusive.

Pentru sezonul estival 2008, potrivit datelor oficiale furnizate de minister, zece hoteluri din sudul litoralului au practicat tarife în sistem all-inclusive. Neoficial însă, doar şase hoteluri s-au aliniat cerinţelor presupuse de acest sistem.

Preţuri pentru vara viitoare

Tariful unei camere duble la un hotel de două stele va fi în sezon de 230 - 250 de lei. La hotelurile de trei stele, o cameră va costa peste 300 de lei, iar cea cu vedere la mare, 350 de lei. Dacă, pe lângă cazarea de patru stele turistul mai solicită şi acces la centrele spa, fitness sau masaj, atunci tariful ajunge la 450 - 500 de lei. La cinci stele o cameră poate ajunge la 700 de lei/noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite