Tăriceanu cere soluţii pentru reducerea personalului din administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a cerut, ieri, ministrului muncii, Paul Păcuraru, să găsească soluţii pentru reducerea cu zece la sută a numărului de funcţionari din administraţia

Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a cerut, ieri, ministrului muncii, Paul Păcuraru, să găsească soluţii pentru reducerea cu zece la sută a numărului de funcţionari din administraţia publică.

În analiza reducerii de personal, va fi angrenat, alături de Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei şi Finanţelor. Paul Păcuraru a susţinut ieri că reducerea personalului nu implică neapărat concedierea unui număr de angajaţi, ci controlarea angajărilor.

Potrivit ministrului, există două variante prin care se poate face acest lucru: ori se va finanţa şi anul viitor acelaşi număr de posturi ca în prezent, deci nu se va mai mări numărul acestora prin legea bugetului, ori se va plafona fondul de salarii, ceea nu va mai permite înfiinţarea de posturi noi. În cazul în care se va opta pentru concedieri, Paul Păcuraru consideră că cei disponibilizaţi pot fi redistribuiţi către zone unde există deficit de personal, pentru a nu se mai face plăţi compensatorii.

Sindicatele ameninţă că ies în stradă

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) protestează faţă de propunerea ministrului muncii, de reducere a salariaţilor din administraţie cu 10 la sută. "Astfel de măsuri îi trimit în stradă pe toţi salariaţii şi îi vor determina să ceară demisia guvernului, pentru incompetenţă", a declarat preşedintele FNSA, Valer Suciu. (Sorin Ghica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite