Tăriceanu la rotisor, în Taverna Sârbului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După discuţia de taină de la Tavernă, zvonul vehiculat la nivelul conducerii conservatorilor este că urmează retragerea de la guvernare a PC. Această decizie urmează a fi luată cu prilejul


După discuţia de taină de la Tavernă, zvonul vehiculat la nivelul conducerii conservatorilor este că urmează retragerea de la guvernare a PC. Această decizie urmează a fi luată cu prilejul Consiliului Naţional programat duminică, în pofida riscului ca partidul să piardă o serie de parlamentari şi lideri locali care cochetează cu liberalii. Surse din PC nu exclud varianta susţinerii moţiunii de cenzură a PSD pentru înlăturarea Cabinetului Tăriceanu şi constituirea unei echipe guvernamentale conduse de Theodor Stolojan.
Conservatorii au preferat să menţină tăcerea deplină în jurul tête-a-tête-ului Băsescu- Voiculescu. Surse din PC au lăsat să se înţeleagă însă că subiectul discuţiilor celor doi a fost viitorul guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu, în contextul moţiunii de cenzură depuse de PSD în parlament. "În condiţiile în care ţara trece printr-o criză de nefuncţionalitate a actualului guvern, orice întâlnire menită să rezolve această problemă este bine venită. PC este un partid cu mulţi membri de valoare şi este pregătit să susţină oricând formarea unui guvern mai capabil, asta înainte ca Uniunea Europeană să ne amâne integrarea", au spus sursele citate. Pe de altă parte, liberalii văd în întâlnirea celor doi un "joc de scenă" menit să sporească presiunea asupra coaliţiei de guvernământ, mai ales a PNL. Apariţia inopinată a şefului statului, ieri la prânz, la "Taverna Sârbului" le-a întrebuinţat serios pe ospătăriţe, care dereticeau de zor, chiar şi la două ore după plecarea preşedintelui. Timorate de "armata" de fotoreporteri şi cameramani, ele au evitat pe cât posibil să se refere la "primul client al ţării", răspunzând la întrebări vag şi cu zâmbete forţate.

Liderul PC, negru de supărare
Preşedintele conservatorilor este extrem de iritat din cauza "lucrăturii" la care ar fi fost supus de "prietenii" din jurul Palatului Victoria, afirmă surse din PC. Dan Voiculescu ar deţine informaţii potrivit cărora scandalul cu dosarele de la CNSAS a fost pus la cale pentru a-i bara drumul spre funcţia de vicepremier. Autorii morali ai acestuia sunt, potrivit surselor citate, doi dintre consilierii lui Călin Popescu Tăriceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite