Tăriceanu a ratat şi a fost scos din echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

primite de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prezent la summitul UE-America Latină de la Viena, unde mai mulţi oficiali europeni au disputat un meci de fotbal în scop

primite de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prezent la summitul UE-America Latină de la Viena, unde mai mulţi oficiali europeni au disputat un meci de fotbal în scop caritabil, Tăriceanu a făcut parte din echipa Europei care a pierdut, cu scorul de 10 la 7, în faţa preşedinţiei austriece. După 60 de minute, cât a durat meciul, scorul era de 7 la 7, aşa că s-a trecut la loviturile de la 11 metri pentru departajare.
Seful Executivului român a evo-luat 30 de minute cu numărul şase pe tricou, primind postul de mijlocaş. Obişnuit mai mult cu motocicleta decât cu mingea de fotbal, Tăriceanu nu a respectat indicaţiile tactice ale antrenorului, participând mai mult la faza de atac a echipei sale şi retrăgându-se greu în defensivă. A ratat o ocazie mare de gol, singur cu portarul, în urma unei pase primite de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. A refuzat să execute o lovitură de pedeapsă decisă pentru un fault comis asupra şefului Executivului european, Barroso, lăsându-l pe comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, să execute penaltiul. Cu toate că era cel mai indicat să bată lovitura de pedeapsă, pentru că în tinereţe a jucat fotbal, oficialul european nu a reuşit însă să înscrie. Fără condiţie fizică, Tăriceanu a fost înlocuit după 10 minute de fostul jucător de tenis Ilie Năstase. Premierul român a reintrat ulterior şi a ratat unul dintre penaltiuri, dând posibilitatea echipei adverse să se impună cu scorul general de 10-7. Meciul de fotbal între reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai preşedinţiei Uniunii Europene a fost organizat, în scopuri caritabile, la iniţiativa cancelarului austriac Wolfgang Schussel, fondurile obţinute urmând să fie donate pentru un proiect destinat copiilor străzii, derulat de Organizaţia Umanitară "Concordia" a părintelui Georg Sporschill. Alături de premierul Tăriceanu au mai evoluat: preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, prim-miniştrii Poloniei, Kazimierz Marcinkiewicz, Turciei, Recep Tayyip Erdogan, Croaţiei, Ivo Sanader, Bulgariei, Serghei Stanişev, şi Sloveniei, Janez Jansa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite