Tariceanu cere parlamentarilor sa chibzuiasca banul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cheltuirea banilor publici in mod nejustificat de catre parlamentari va fi pusa in discutia liderilor politici la initiativa premierului. Dupa aprobarea in guvern a proiectului de buget pe 2006, el

Cheltuirea banilor publici in mod nejustificat de catre parlamentari va fi pusa in discutia liderilor politici la initiativa premierului.
Dupa aprobarea in guvern a proiectului de buget pe 2006, el a spus ca "exista cateva institutii in Romania care au dreptul sa-si faca singure bugetul. Printre acestea se afla doua extrem de respectabile care sunt Senatul si Camera Deputatilor. Am analizat cuantumul cheltuielilor bugetare intr-o perioada relativ scurta: 2004, 2005 si 2006 si am observat cresteri importante de la an la an. (.) Cred ca, in contextul actual in care ne propunem o serie de prioritati, nivelul cheltuielilor trebuie sa fie limitat si voi propune Coalitiei sa accepte aceasta solicitare". Tariceanu crede ca "achizitionarea de autoturisme, realizarea de tuneluri de legatura intre garaje" si alte minunatii aflate "pe o lista intreaga" nu reprezinta prioritati in situatia actuala. Seful Executivului a dat ca exemplu bugetul Camerei Deputatilor care a fost majorat pentru 2005 cu 60 la suta. "Daca am creste la fiecare institutie asa, nu am mai ajunge nicaieri", a mai spus premierul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite