Tăriceanu mută Guvernul la bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ar urma să fie anunţat până la sfârşitul anului, iar acesta ar urma să fie plătit prin "negocieri libere" între părţi. Potrivit estimărilor făcute de arhitecţi, un imobil de birouri cu o

ar urma să fie anunţat până la sfârşitul anului, iar acesta ar urma să fie plătit prin "negocieri libere" între părţi. Potrivit estimărilor făcute de arhitecţi, un imobil de birouri cu o asemenea suprafaţă ar costa între 22 şi 28 de milioane de euro. După calculele primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, noul sediu al Guvernului României nu va fi mai înalt de şapte etaje, ceea ce înseamnă o înălţime maximă de 24 de metri. Edilul spune că beneficiarul clădirii a solicitat modificarea planul urbanistic zonal (PUZ) actual, care nu permite construcţii mai înalte de 21 de metri. Palatul Victoria are doar patru etaje, iar suprafaţa parterului este de 7.500 mp. Actualul sediu al guvernului a fost ridicat în perioada 1937-1938 după planurile celebrului arhitect Duiliu Marcu. Palatul are o faţadă de 90 metri lungime, prevăzută cu un şir de stâlpi uniţi prin arcade şi placată în marmură de Ruşchiţa.
Această faţadă a fost însă mutilată în perioada guvernării Năstase, prin adăugarea unei copertine care era menită să-l protejeze pe premier de tirul lunetiştilor. De altfel, Guvernul Năstase, nemulţumit de Palatul Victoria, a intenţionat să se mute în Piaţa Unirii, în clădirea care era destinată Bibliotecii Naţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite