Tăriceanu cere amânarea demersurilor de suspendare a preşedintelui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Tăriceanu a cerut, ieri, amânarea tuturor discuţiilor legate de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu până după organizarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Premierul Tăriceanu a cerut, ieri, amânarea tuturor discuţiilor legate de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu până după organizarea alegerilor pentru Parlamentul European. "Demersurile făcute pentru suspendarea preşedintelui reprezintă o eroare fără precedent în clasa politică românească", a argumentat Tăriceanu. Premierul a făcut şi un apel către clasa politică românească şi către preşedintele Traian Băsescu de a înceta atacurile şi de a crea un climat propice pentru desemnarea reprezentanţilor în Parlamentul European. "Fac un apel public către preşedintele României să înceteze atacurile la instituţiile statului, să respecte Constituţia şi legile ţării", i-a solicitat Tăriceanu principalului său rival politic. Primul-ministru a mai propus organizarea unei consultări între partide, la care să se discute despre iniţiativa sa de amânare a procesului de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Folosind un limbaj pe care l-a utilizat la începutul anilor "90 şi Ion Iliescu, prim-ministrul a apreciat că "România are nevoie de linişte, românii au nevoie de linişte". "Nu vreau să folosesc prestigiul Guvernului României pentru a contesta dreptul Opoziţiei de a recurge la toate mecanismele constituţionale pentru suspendarea şefului statului. Este un gest politic cu logică constituţională, iar convingerile mele politice sunt în totalitate democratice. Însă, ca prim-ministru am toate motivele să mă întreb: Este acest demers util României? Sunt teme care, pur şi simplu, nu există pentru cetăţeanul obişnuit", a mai afirmat Tăriceanu.

Discursul primului-ministru, ţinut la Palatul Victoria, a fost precedat de o întâlnire a conducerii PNL.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite