Tăriceanu, între ciocan şi nicovală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul nu poate spera decât la o ieşire neforţată din scena guvernării . iberalilor începe să le crească tensiunea arterială. Cel mai afectat pare a fi primul-ministru, care resimte din

Premierul nu poate spera decât la o ieşire neforţată din scena guvernării .

iberalilor începe să le crească tensiunea arterială. Cel mai afectat pare a fi primul-ministru, care resimte din plin înteţirea precampaniei electorale.

Ieri, cam în acelaşi timp cu anunţarea de către PD-L a unei noi moţiuni de cenzură la adresa guvernului, pe Călin Popescu-Tăriceanu l-au lăsat nervii, în şedinţa conducerii PNL. "Victimele" premierului au fost miniştrii Paul Păcuraru, Cristian Adomniţei şi secretarul de stat de la "Interne", Paul Victor Dobre.


Titularul portofoliului Muncii s-a gândit "să interpreteze" legislaţia astfel încât buzunarele românilor să se golească şi mai mult. Mare greşeală, mai ales într-un an electoral! Ministrul Adomniţei a fost săltat şi el din bancă, "la lecţie". "Mi se trage de la religie!", s-o fi gândit "elevul" Adomniţei, care deunăzi l-a supărat pe Doamne-Doamne susţinând că "religia e mai mult ca o poveste" care trebuie spusă şcolarilor până pe la 14 ani.

Este clar că superficialitatea tânărului demnitar l-a scos din sărite pe premier, în condiţiile în care, la Palatul Cotroceni, urmează să se desfăşoare consultări pe tema strategiei pentru educaţie. Tăriceanu riscă să primească un alt bobârnac zdravăn din partea preşedintelui Băsescu, ca urmare a lipsei de viziune a ministrului Adomniţei.

Se ştie: când "dirigintele" e mustrat de către "director", "elevul" trage ponoasele!
Cât despre Paul Victor Dobre şi şeful său, Cristian David... numai "de bine"! Lăsând deoparte problemele financiare şi de integritate din cadrul poliţiei, cei doi nu prea au nimic pozitiv de raportat nici la capitolul administraţie. Descentralizarea bate pasul pe loc, iar autorităţile locale nu pot fixa taxe mai mici în 2008. Acestea ar fi fost numai bune de uns ochii electoratului, dar cei doi nu s-au prins de pont.


Pe lângă problemele "de lot", primul-ministru are dureri de cap şi din pricina opoziţiei. Care opoziţie? Păi PD-L! Social-democraţii, cu toată naivitatea lui Mircea Geoană, nu-şi pot permite căderea guvernului şi alegeri înainte de termen. Revenirea lui Adrian Năstase în conducerea PSD ar putea fi o garanţie pentru liberali că nu se vor trezi cu o "moţiune de cenzură-surpriză" din Bd. Kiseleff.

De altfel, proaspătul preşedinte al Consiliului Naţional al social-democraţilor este direct interesat să-şi mai şlefuiască imaginea înainte de parlamentare, în vreme ce Ion Iliescu a spus deja că, în cazul "detronării" lui Tăriceanu, Băsescu va primi pe tavă "pâinea şi cuţitul". Asta nu înseamnă însă că pesediştii nu vor lovi în PNL şi guvern pentru a câştiga puncte electorale.


Astfel stând lucrurile, premierul nu poate spera decât la o ieşire neforţată din scena guvernării, la termen şi fără prea multe huiduieli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite