Tariceanu - cautat la conturi de Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In dosarul 111/D/P/2004, in care este cercetat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, au fost luate la puricat, in urma cu cateva zile, conturile bancare ale peste 50 de persoane din spectrul politic

In dosarul 111/D/P/2004, in care este cercetat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, au fost luate la puricat, in urma cu cateva zile, conturile bancare ale peste 50 de persoane din spectrul politic si economic, conform unor surse judiciare. Printre cei carora li se verifica toate conturile deschise incepand cu 1 ianuarie 2001 si pana in prezent se numara si premierul Calin Popescu Tariceanu si sotia sa, Ioana. De altfel, Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca a avut actiuni la Rompetrol, pe care insa le-a vandut pentru a nu intra in conflict de interese, fiind numit premier. Pe lista celor peste 50 de persoane carora le sunt verificate conturile se afla politicieni, oameni de afaceri si jurnalisti. Legea privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor prevede clar ca anchetatorii pot cere verificarea conturilor bancare ale unor persoane doar dupa inceperea urmaririi penale pe numele acestora si doar daca acestea au savarsit sau exista indicii temeinice ca ar fi savarsit infractiuni de spalare de bani sau de finantare a actelor de terorism. Astfel ca este greu de precizat care a fost motivul pentru care Parchetul doreste sa afle sumele cu care aceste persoane si-au alimentat conturile, in ultimii patru ani.

Verificare de conturi
Politicieni: Verestoy Attila, senator UDMR; Teodor Melescanu, senator PNL; Ludovic Orban, presedinte Organizatia Bucuresti PNL; Radu Boroianu, PNL.
Servicii Secrete: Catalin Harnagea (fost sef SIE).
Oameni de afaceri: Sorin Marin, fost actionar Rompetrol; Dinu Patriciu si sotia, Dana; Phil Stephenson, vicepresedinte Rompetrol; John Works, fost director executiv Rompetrol; Nicolae Ratiu (nepot Ion Ratiu); Camelia Voiculescu.
Ziaristi: Mircea Toma; Sorin Rosca Stanescu; Liviu Mihaiu; Ioan T. Morar; Sorin Vulpe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite