Tăriceanu, de acord să discute cu Stolojan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

precizat, ieri, după întâlnirea de la Suceava cu liderii filialelor din Moldova, că nu ar avea nicio problemă în a accepta un congres înainte de termen, dacă Delegaţia Permanentă va vota o

precizat, ieri, după întâlnirea de la Suceava cu liderii filialelor din Moldova, că nu ar avea nicio problemă în a accepta un congres înainte de termen, dacă Delegaţia Permanentă va vota o astfel de variantă. La rândul său, Stolojan s-a arătat dispus să candideze pentru şefia formaţiunii, dacă susţinătorii săi îi vor cere acest lucru.
Gruparea din jurul liderului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns la concluzia că singura cale de a scăpa definitiv de "ghimpele" Stolojan este organizarea unui Congres extraordinar. În acest fel, susţin ei, platformiştilor le va fi suprimată posibilitatea de a pune condiţii şi mişcarea condusă de cei doi foşti lideri liberali ar fi definitiv îngropată prin-tr-un vot zdrobitor. "Să vedem mai întâi dacă platformiştii vor avea curajul să apară la Congres", ne-a declarat unul dintre membrii conducerii PNL. Cu toate acestea, întâlnirea de ieri, de la Suceava, nu a reuşit să liniştească apele în partid. După cinci ore de discuţii cu liderii de filiale din Moldova, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu se va opune convocării unui Congres extraordinar, dacă Delegaţia Permanentă va decide acest lucru. Potrivit Statutului PNL, Congresul extraordinar se întruneşte fie la cererea Biroului Permanent Central, fie la cererea a mai mult de jumătate din Delegaţiile Permanente Teritoriale. Tăriceanu a amintit însă că la ultima şedinţă a DP, de acum două săptămâni, nimeni nu a propus un congres înainte de termen. Surse participante la întâlnirea de la Suceava au declarat că mai mulţi lideri de filială i-au cerut premierului să recurgă la o astfel de mutare pentru a se demonstra, odată pentru totdeauna, "cine este mai puternic în partid".
Stolojan, chemat la o şuetă
Filialele PNL din Moldova au semnat, ieri, o rezoluţie prin care cer conducerii centrale a partidului să-l cheme pe Stolojan singur la o discuţie lămuritoare, deşi majoritatea participanţilor a fost de părere că nu Tăriceanu ar trebui să facă primul pas. Liderul liberal le-a spus participanţilor, potrivit unor surse, că este dispus să stea de vorbă cu şeful platformiştilor. El a declarat public că fostul lider liberal îşi poate regăsi locul în partid dacă respectă regulile acestuia, în ceea ce priveşte ideile, principiile, hotărârile luate la nivelul conducerii formaţiunii. "Există disponibilitate pentru că, în privinţa domnului Stolojan, la care se referă apelul (n.r. - apelul la unitatea partidului), dacă respectă ideile, principiile, valorile, Statutul, identitatea liberală, să fie din nou în PNL", a spus Tăriceanu. El a arătat însă că niciunul dintre participanţii la întâlnirea de ieri nu şi-a declarat adeziunea la platforma condusă de Stolojan.
Gata să candideze
Theodor Stolojan şi-a declarat, ieri, disponibilitatea de a candida la şefia PNL, în anumite condiţii. El a precizat că va face acest pas doar dacă susţinătorii platformei i-o vor cere şi numai după ce Călin Popescu Tăriceanu şi grupul din jurul acestuia se vor retrage de la preşedinţia partidului. "Călin Popescu Tăriceanu şi grupul din jurul acestuia, care parazitează PNL, vor trebui să se retragă de la conducerea partidului, dacă tot mai mulţi liberali vor adera la platforma de reformă. În această situaţie, voi candida pentru şefia partidului", a spus Stolojan, citat de Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite