Târgul dedicat protecţiei mediului se bucură de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de companii din ţară şi din străinătate şi-au deschis standuri la cea de-a V-a expoziţie "Ecomediu 2007", dedicată protecţiei mediului, ce se desfăşoară între 21 şi 23

Peste 100 de companii din ţară şi din străinătate şi-au deschis standuri la cea de-a V-a expoziţie "Ecomediu 2007", dedicată protecţiei mediului, ce se desfăşoară între 21 şi 23 noiembrie, la ExpoArad Internaţional.

Un număr de 102 firme de specialitate, dintre care 40 de firme din Italia, nouă firme din Austria, trei din Germania (între care se numără şi firma organizatoare a evenimentului de energii neconvenţionale REECO) şi câte una din Ungaria şi Belgia au expus în cele două pavilioane, pe o suprafaţă interioară de 1.300 mp şi 500 mp pe spaţiul exterior.

Expoziţia "Ecomediu" aduce în actualitate tehnologii, echipamente şi utilaje pentru: prepararea apei potabile, canalizare şi epurarea apelor reziduale şi managementul deşeurilor urbane, industriale sau speciale.
În acelaşi cadru a avut loc, ieri, şi conferinţa "Practici şi Experienţe în Protecţia Mediului - Solidaritatea între generaţii", ediţia a VI-a. Cele două evenimente sunt patronate de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile din România şi Ministerul Mediului din Austria.

La categoria "gospodărirea resurselor de apă" au fost prezentate proiectări tehnice pentru infrastructurile locale de alimentări cu apă, instalaţii şi sisteme de tratare a apei, instalaţii şi sisteme de epurare a apei, fose biologice, separarea uleiurilor minerale din ape uzate, pompe pentru apă, sisteme de conducte, plăci protectoare de beton, intervenţii la poluări accidentale, baraje absorbante.

Totodată, vor mai fi aduse în atenţia publicului tehnologii de reabilitare a terenurilor infestate cu produse petroliere, ape sărate, metale grele. Firmele de salubritate vor putea face cunoştinţă cu cele mai noi modele de europubele, eurocontainere şi coşuri de gunoi, maşini stradale de curăţare, vidanje. Nu vor lipsi sistemele de drenaj şi energii regenerabile. (Paula Bulzan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite