Târgu-Mureş: Ce puteţi face de 1 Mai în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Weekend, Grădina Zoologică sau Parcul de Distracţii de la Platoul Corneşti sunt principalele puncte de atracţie. Prognoza meteo indică o maximă de 24 de grade, şi câţiva picuri de ploaie spre seară pentru vineri.

Târgumureşenii au multe opţiuni pentru petrecerea zilei de 1 Mai alături de prieteni. La Complexul Weekend va fi zi de sărbătoare, deoarece se deschide oficial sezonul estival. Toţi cei ce doresc să joace tenis de masă în aer liber, să mănânce mici la iarbă verde sau să se distreze cu copiii în parcul de joacă special amenajat sunt aşteptaţi de vineri. Chiar dacă bazinele sunt pline cu apă, temperatura acesteia nu e tocmai indicată pentru o baie răcoritoare.

„Ne aşteptăm la o afluenţă mare de mureşeni în căutare de distracţie şi relaxare. Terasele sunt deja deschise, copiii au unde să se joace, singurul impediment este temperatura apei, care nu va depăşi 10 grade Celsius la data respectivă. Cu toate acestea, se pot face picnicuri, iarbă verde este destulă”, ne-a declarat Ioan Cârcu, şeful administraţiei Complexului Weekend.

Aici s-au făcut investiţii majore în reabilitarea celor 5 bazine de înot, a fost asfaltat drumul de acces auto, în lungime de 540 metri, pe itinerariul căruia se află află multe cabane, Casa de oaspeţi a Primăriei şi Clubul Apollo, şi este recondiţionat mobilierul de agrement: umbrele, pergole, foişoare şi şezlonguri. Intrarea în Weekend va fi gratuită până în momentul în care temperatura apei din bazine va depăşi 20 de grade Celsius.

Peste 5.000 de vizitatori aşteptaţi la Zoo

Grădina Zoologică din Târgu Mureş este un loc preferat de mureşeni pentru petrecerea dup-amiezelor calde de sfârşit de săptămână. Anual, peste 100.000 de mureşeni sau persoane din alte locuri vizitează Grădina şi văd cele peste 100 de specii de animale sălbatice. „Aşteptăm aproximativ 5.000 de mureşeni la Zoo de 1 Mai, o cifră obişnuită pentru noi în această zi. Ne avantajează şi faptul că suntem situaţi în apropierea platoului Corneşti, unde oricum vin familiile la iarbă verde şi distracţie”, ne-a comunicat Kopacz Andras, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru pensionari şi copii.

Parc de distracţii la Platoul Corneşti

Situat la cea mai înaltă cotă a oraşului, Platoul deschide o largă panoramă asupra oraşului şi văii râului Mureş. De 1 Mai, mii de târgumureşeni urcă drumul de câteva sute de metri pentru a ajunge la spaţiile verzi special amenajate în incinta Platoului. Totodată, Parcul de Distracţii îi aşteaptă pe cei mici cu spaţii de joacă special amenajate, tobogane gonflabile, căluţi şi roţi mecanice. „Este un moment important pentru cei mici, pentru că vor avea un spaţiu numai al lor, în care s-a investit foarte mult şi s-a adus aparatură specială din Italia. Cei ce vin la Platoul Corneşti vor putea mânca în locuri special amenajate. De asemenea, se va putea face şi facepainting, tot pentru copiii care vin cu părinţii la Platoul Corneşti”, ne-a declarat Felicia Giurcaru, şeful Serviciului de Autorizări şi Control al Activităţilor Economice din cadrul Primăriei Târgu Mureş. Spre deosebire de anii trecuţi, vor fi mai puţine tarabe ale agenţilor economici, dar vor putea fi cumpărate jucării, vată de zahăr sau baloane pentru copii.


Investiţii în Complexul Weekend

Administratorii Complexului Weekend au în vedere achiziţionarea a 25 de ambarcaţiuni, aparate de fitness şi mese de tenis. Totodată, va fi montat un panou de afişaj al orei exacte şi a temperaturii, pe turnul central din complex, unde funcţionează în timpul sezonului „Radio Vacanţa”. Dacă vor fi alocate fonduri din bugetul local, în sezonul rece va fi creat la Weekend un patinoar artificial cu o suprafaţă de 1.200 mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite