Târgu Mureș: Încă un militar ucis în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de operațiuni din Afganistan mai face încă o victimă. Căpitanul Iuliu-Vasile Unguraș și-a pierdut viața, iar alți patru militari au fost răniți într-o misiune de patrulare, pe autostrada A1 Kandahar-Kabul.

 Convoiul românesc, format din patru autoturisme de tip Hamvee, era  condus de căpitanul Vasile Unguraș și se afla într-o misiune de patrulare. Pe autostrada A1 Kandahar-Kabul, la 20 de kilometrii nord-vest de Qalat, autovehicului în care se aflau cei cinci a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, căpitanul Iuliu-Vasile Unguraș și-a pierdut viața, iar sergentul Orban Csaba Attila și căpitanii Crețu Adrian Gabriel, Lungu Mădălin și Vargău Eugen, au fost răniți. "Toți cei cinci făceau parte din Batalionului 21 Manevră Vânători de Munte din Predeal, format din militari ai mai multor structuri din MAPN", a precizat locotenet-colonel Florin Jipa, șef birou de presă MAPN. 
Zona în care s-a produs incidentul a fost securizată, iar răniții transportați de urgență la două spitale americane din Kandahar și Lagman. "Cei patru răniți au primit îngrijiri medicale de specialitate și sunt stabili", a precizat purtătorul de cuvânt al MAPN, maior Constrantin Spânu.
Iuliu-Vasile Unguraș este al doilea militar din Târgu Mureș care își pierde viața în teatrul de operațiuni din Afganistan în decurs de numai cinci zile. Militarul în vârstă de 32 de ani era căsătorit și avea doi copii. El provenea dintr-o familie de ofițeri și era încadrat la Poliția Militară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite