Târgu-Mureş: 15.000 lei pentru fetele CSU Medicina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Târgu Mureş a avizat 15.000 de lei pentru campioanele de la CSU Medicina Târgu Mureş.

Consiliul Local Municipal Târgu Mureş a aprobat ieri premierea fetelor de la clubul de volei CSU Medicina Târgu Mureş cu suma de 15.000 de lei.

Mureşencele au devenit campioane naţionale după ce au câştigat turneul final al Campionatului Naţional de Volei Feminin-Junioare desfăşurat la Bucureşti între 22 şi 26 aprilie. Echipa mureşeană a câştigat toate meciurile din turneul final şi a pierdut un singur set în toate cele 5 meciuri disputate, chiar în finală, contra echipei CSM Bucureşti. Mai mult decât atât, trei jucătoare de la CSU au fost premiate şi declarate cele mai bune jucătoare ale turneului pe postul lor. Astfel, Baciu Ioana a fost declarată cea mai bună trăgătoare a turneului, Andrada Rogojan, cea mai completă sportivă, iar Alexandra Pintea a fost votată cea mai bună ridicătoare.

Premierea vine în contextul în care CSU Medicina Târgu Mureş se luptă cu problemele financiare care au atins toate ramurile sportive din România. Fetele nu au mai fost plătite de câteva luni, fapt care a dus la pierderea unor jucătoare valoroase ale echipei de seniori. Cu toate acestea, antrenorul clubului, Luka Valerijan, se declară optimist în privinţa şanselor pe care le are clubul în sezoanele viitoare ale competiţiei interne: „Anul viitor va fi cel mai greu, pentru ca junioarele vor face trecerea la seniorat şi acomodarea nu e tocmai uşoară, însă în aproximativ 3 ani ne vom putea lupta de la egal la egal cu forţele voleiului feminin din ţară, pentru cucerirea titlului naţional. E o obligaţie ca după cucerirea titlului la junioare să urmeze şi cel la senioare”, a spus Valerijan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite