Târgu-Mureş: De 1 iunie copiii au parte numai de surprize şi vizite la instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: De 1 iunie copiii au parte numai de surprize şi vizite la instituţii
Târgu-Mureş: De 1 iunie copiii au parte numai de surprize şi vizite la instituţii

De ziua lor, micuţii „se dau în spectacol”, vizitează instituţiile şi pot intra, virtual, în lumea poveştilor

În evenimentele legate de Ziua Internaţională a Copilului ce se desfăşoară în Târgu Mureş sunt implicaţi mii de copii din unităţile şcolare. Marina Ciugudean, şef Serviciu Activităţi Culturale-Sportive şi Tineret din cadrul primăriei, ne-a precizat că pe scena din Cetate au evoluat vineri, cu spectacole proprii copii de la 12 grădiniţe şi trei centre de educaţie incluzivă. Sâmbătă 30 mai, în acelaşi loc prezintă spectacole elevi de la opt şcoli generale, iar duminică intră în scenă reprezentanţii a şase licee şi elevii de la Palatul Copiilor. „În aceeaşi perioadă, la iniţiativa Şcolii generale din comuna Şincai are loc, în câteva corturi ce se amenajează în Cetate, un proiect în care vor fi cooptate şi ale şcoli din judeţ, numit «Pentru un zâmbet de copil», în care participanţii vor expune lucrări de artă plastică”, ne-a declarat Marina Ciugudean.
Vizite la Poliţie şi la Jandarmerie

În acest an, Poliţia mureşeană marchează Ziua Copilului prin activităţi speciale, menite să-i apropie pe cei mici de instituţie prin implicarea directă a acestora în activităţi comune cu poliţiştii. Astfel, prima grupă din ţară de elevi de la Şcoala generală din Cristeşti, constituită ca „micii poliţişti”, a vizitat vineri departamentele IJP Mureş, printre ele cea de portret robot, de poligarf, de amprentare şi serviciul 112. Însă cel mai interesaţi au fost de echipamentele şi armele de la trupa DIAS. IJP Mureş doreşte să extindă iniţiativa privind „micii poliţişti” în toate şcolile din mediul rural mureşean. Chiar de ziua lor, copiii sunt invitaţi în vizită la Inspectoratul Județean de Jandarmi, iar apoi vor avea parte de o surpriză.
Intrare în lumea poveştilor

Duminică şi luni, revista “Tuş” si www.educatie.inmures.ro invită copiii la o porţie sănătoasă de distracţie în incinta Mureș Mall. Astfel, reprezentanţii firmei îi vor învăţa pe copii cum să deseneze pe calculator şi să realizeze năstruşnice figurine din plastelină. Revista Tus va oferi copiilor posibilitatea de a intra, virtual, în lumea poveştilor şi de a fi chiar ei personajele principale. În plus, ilustratorii vor arăta copiilor cum iau naştere personajele revistei “Tuş”, prin demonstraţii live.
In cadrul evevenimentului se vor face fotografii gratuite copiilor impreuna cu creatiile lor, fotografii care vor putea fi luate apoi de pe site-urile www.revistatus.ro si educatie.inmures.ro.


Vizită de la Viişoara

Luni, 1 iunie, 100 de elevi ai şcolii din comuna Viişoara vor vizita sediul Inspectoratului de Jandarmi Mureş, prilej cu care le vor fi prezentate sălile de sport, dotarea de intervenţie a jandarmilor din detaşamentul mobil şi un o demonstraţie a câinilor de serviciu. Apoi, copiii vor participa, alături de jandarmi, la o excursie de recreere la Grădina Zoologică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite