Târgu-Mureş: Fără apă caldă din cauza datoriilor Energomur?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companie E.ON Gaz a anunţat ieri că a somat Energomur să-şi plătească datoriile. Primăria va discuta situaţia Energomur săptămâna viitoare, dar până atunci trebuie să plătească 1 milion lei.

Reprezentanţii E.ON Gaz România au anunţat ieri că aşteaptă din partea Energomur, regia furnizoare de agent termic a oraşului, o soluţie viabilă privind achitarea datoriilor restante.

„Societatea Energomur S.A. a acumulat începând cu luna ianuarie a acestui an datorii restante semnificative, ca urmare a neachitării contravalorii gazelor naturale consumate. E.ON Gaz România a dovedit înţelegere şi disponibilitate faţă de Energomur S.A. şi a convenit de comun acord cu aceasta asupra reeşalonării la plată a datoriilor restante înregistrate de către societate. E.ON Gaz România a notificat această societate că se află în situaţia de a-i fi sistată furnizarea gazelor naturale”, se arată în comunicatul de ieri al societăţii E.ON. Purtătorul de cuvânt al Energomur, Bota Edit, a explicat că datoriile se ridică la peste 17 milioane de lei.

“Această sumă reprezintă subvenţia de la Guvern, datoriile populaţiei nu sunt chiar atât de mari. Nu ştiu ce se va întâmpla deoarece nu depinde de noi ci de decizia E.ON de a opri sau nu gazul. Poate totuşi se va găsi o soluţie”, a declarat Bota.

Săptămâna viitoare va fi convocată Adunarea Generală Extraordinară a Energomur, dar până atunci Primăria Târgu Mureş trebuie să achite un milion de lei faţă de E.ON. Energomur are la Târgu Mureş aproximativ 20.000 clienţi casnici.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite