Târgu-Mureş: Locul XI pentru Cristian Togănel la Raliul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul Auto Rally Mureş, Cristian Togănel/Iulian Bordea a terminat pe poziţia a XI-a, etapa a II-a a Campionatului Naţional de Raliuri, Timiş Rally – Realitatea TV.

Pentru echipajul mureşean competiţia din Banat  a fost plină de evenimente, care au marcat atât evoluţia, cât şi rezultatul final.

În prima probă a raliului, Superspeciala găzduită de parcarea din faţa Stadionului Dan Păltinişanu din Timişoara, Togănel/Bordea au fost penalizaţi cu 20 de secunde, după ce au greşit traseul.

Cu acest handicap echipajul a pornit în a doua zi a competiţiei. Înainte de Proba Specială 2 (PS 2), toate echipajele trebuiau să treacă prin parcul service. Aici, maşina Subaru Impreza, condusă de Cristi Togănel a avut parte de un incident nefericit, fiind lovită din spate, din cauza neatenţiei şoferului respectiv, de o maşină care nu făcea parte din caravana raliului. Avariată serios “estetic”, maşina nu a avut de suferit din punct de vedere tehnic.

Astfel, în probele speciale care au urmat, rezultatele nu au fost cele aşteptate, Togănel rulând prudent, negăsind ritmul cursei. Al 13-lea în PS 2 şi aceeaşi poziţie şi după PS 3. Din păcate, proba 4, una destul de lungă şi în care se putea recupera timpul pierdut a fost anulată de către organizatori, din cauza lipsei de securizare a drumurilor laterale.

A urmat apoi un loc 10, în PS 5, pe un traseu de 5,44 kilometri. După o nouă vizită obligatorie la parcul service, Togănel/Bordea încheie pe 9, în PS 6. PS 7 a fost şi ea anulată, din cauza problemei de comunicaţie dintre organizatori. A urmat un loc 8, în PS 8 şi un ritm mai bun pentru echipajul Auto Rally Mureş.

Locul 15 ocupat de Togănel în PS 9 l-a îndepărtat de primele poziţii. Proba specială 10 a fost a doua trecere pe cea mai lungă specială a raliului, în sens invers. Pe un traseu murdar, plin de nisip şi cu viraje înguste în zona de pădure, piloţii au mers prudent. În PS 11 pilotul mureşean a intrat cu viteză într-un viraj şi a lovit puternic un stâlp de telegraf. Maşina a suferit avarii doar la uşa din stânga faţă. Un loc 10 la 11 secunde, i-a asigurat totuşi lui Togănel poziţia a 12-a la general.
Ultimele 4 probe speciale au auds cu timpi buni pentru echipajul Togănel/Bordea. Togănel obţine cea mai bună clasare în PS 15, ultima a raliului, loc VII.

“Am încercat să repetăm rezultatul excelent de la Braşov. În mare parte am reuşit, dar ghinioanele nu ne-au dat pace. În primele probe nu reuşeam să găsim ritmul de cursă. Mergeam bine, intram bine în viraje, nu am avut derapaje, dar lipsea ceva. Şi asta s-a văzut cel mai bine în timpii obţinuţi. Ne-a afectat şi anularea celor două probe speciale, ambele lungi, care ne-ar fi permis să recuperăm câteva poziţii. Ultima parte a cursei a fost mai bună, am decis să mergem la limită. Locul ocupat în final nu ne mulţumeşte, dar ne dă încredere pentru următoarele etape”, a declar Cristian Togănel


Clasamentul general al Raliului Timiş – Realitatea TV:

        1.    Szabo Gergo                       Mitsubishi Evo 9                    10 pct
        2.    Valentin Porcişteanu         Mitsubishi Evo 9                      8 pct
        3.    Marco Tempesta                Peugeot 207 S2000                6 pct
        4.    Dan Gârtofan                      Subaru Impreza N15               5 pct
        5.    Claudiu David                     Mitsubishi Evo 9                      4 pct
        6.    Daniel Ungur                      Subaru Impreza                       3 pct
....................................................................................................................................................
        11.    Cristian Togănel              Subaru Impreza       


Următoarea etapă a CN de raliuri, cea de-a III-a, va avea loc în perioada 22-23 mai, la Iaşi, fiind un raliu pe macadam.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite