Târgu-Mureş: Transplant de cord la IBCvT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Transplant de cord la IBCvT
Târgu-Mureş: Transplant de cord la IBCvT

Medicii mureşeni aşteaptă inima donatoarei, care va venii în câteva minute cu elicopterul din Oradea O echipă de medici mureşeni, condusă de prof. dr.Radu Deac, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculată din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş va intra din clipă în clipă într-o operaţie de transplant de cord.

Donatoarea este o pacientă în vârstă de 42 de ani, care a intrat în moarte clinică într-un spital din Oradea, după ce a suferit un accident, iar inima acesteia va fi adusă cu elicopterul la Târgu-Mureş pentru a fi transplantată unui tânăr de 23 de ani din Alba Iulia, ce se afla de un an jumate pe lista de aşteptare pentru un transplant.

„Aşteptăm să sosească elicopterul care aduce cordul respectiv, iar echipa de medici formată din dr. Horaţiu Suciu, dr. Florin Paşcanu, dr. Cosmin Opriş, dr. Matei Marius, coordonaţi de prof. dr. Radu Deac va intra în operaţia de transplant, ce va dura aproximativ 4 ore. Receptorul a venit ieri la Târgu-Mureş şi i s-au făcut analizele de compatibilitate”, a precizat Lavinia Cosma, purtător de cuvânt al IBCvT.

Lista de aşteptare pentru un transplant de cord cuprinde în medie 25-30 de persoane, iar acest transplant este primul făcut la IBCvT anul acesta. De când se fac transplanturi de cord în Târgu-Mureş, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant au fost realizate 28 de astfel de operaţii.

Vom revenii cu detalii în Adevarul de Seară
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite