Târgu - Mureş: Soluţii pentru AZO?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a anunţat că face lobbz puternic pe lângă Ministerul Agriculturii, pentru a fi subvenţionată achiziţia de îngrăşăminte.

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a anunţat că în baza unei adrese trimisă de Instituţia Prefectului Mureş, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a iniţiat un proiect de act normativ prin care să se poată acorda, în limita prevederilor bugetare aprobate, producătorilor agricoli din sectorul vegetal un sprijin financiar de 1,08 mld. lei.

 Această sumă convenită de comun acord cu partenerii sociali pentru subvenţionarea îngrăşămintelor chimice azotoase de care să beneficieze fermierii pentru administrarea celor 2.800 ha înfiinţate în toamana anului 2008, cu un sprijin financiar unitar de 360 lei/ha pentru 200 kg/ha. Poziţia MAPDR a fost comunicată comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Marianne Fischer Boel, şi a constat în solicitarea acordului Comisei Europene de a acorda sprijin financiar fermierilor pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice, deşi acestă achiziţie nu este considerată cheltuială eligibilă. Totodată, MAPDR a întreprins demersuri pe lângă confederaţiile sindicale afiliate la nivel european pentru efectuarea unei activităti de lobby eficiente la nivelul Comisiei Europene în sensul susţinerii demersului ministerial pentru obţinerea unui vot favorabil al Comisiei Europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite