Târgu-Mureş: Şefii examenelor decapitaţi cu o lună înainte de teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Dumitru Matei şi-a luat noi adjuncţi deşi anunţase oficial că cei vechi vor manageria admiterea şi BAC-ul.

Inspectorii şcolari generali adjuncţi, Illes Ildiko şi Mariela Corneanu, desemnaţi să coordoneze BAC-ul şi Admiterea 2009, au fost destituiţi, începând cu 7 mai, şi au primit înştiinţările la finalul săptămânii trecute. Adjunctul generalului Matei de la conducerea Colegiului Agricol, Viorel Socol, este unul dintre adjuncţii lui Matei şi la IŞJ. Din partea PSD, noul inspector şcolar general adjunct va fi Ioan Suciu, directorul Liceului Teoretic Târnăveni. Numirile acestora vor confirmate în această săptămână. Illes Ildiko va reveni ca profesor la Colegiul Economic Transilvania, şi nu a dorit să comenteze motivaţiile demiterii sale. „Mi-am luat concediu de odihnă o săptămână să analizez situaţia creată. Încerc să îmi fac ordine în gânduri şi o să văd ce voi face”, ne-a declarat Illes Ildiko.

“Normalitatea” politică

„Potrivit algoritmului politic, PSD şi PDL fiind la guvernare, e normal ca posturile să fie împărţite de aceste partide. În privinţa doamnei Corneanu, ea se va întoarce la catedra sa de la Colegiul Avram Iancu”, a argumentat Matei, membru PDL. Mariela Corneanu consideră că demiterea sa este neconstituţională, şi cum decizia a primit-o chiar la finele celor două săptămâni după emiterea OUG 37, nu mai poate să îşi depună dosarul pentru o eventuală participare la concurs. „Această ordonanţă e ca un val care sper că va trece până în toamnă, când ordonanţa va fi declarată neconsitutuţională. Până atunci mă voi întoarce la catedră”, a arătat Mariela Corneanu.

BACul şi admiterea?

În privinţa celor două examene, de BAC şi de admitere în liceu, Dumitru Matei ne-a asigurat că deja comisiile sunt constituite, ca şi strategie şi logistică, cei doi noi inspectori generali adjuncţi urmând să îşi ocupe locul în acele structuri, ca vicepreşedinţi de comisii. „Legat de examenul de admitere în clasa a IX-a, deja de ieri, Viorel Socol a preluat documentele de la Mariela Corneanu, din cauză că fiul său absolvă clasa a XII-a şi nu putea să se ocupe de BAC, domeniu care va intra în responsabilitatea celuilalt inspector general adjunct”, a spus Matei. Menţionăm că în organigrama Inspectoratului Şcolar Mureş există, pe lângă postul de inspector general şcolar, alte trei de adjuncţi, unul fiind deja ocupat de Ştefan Someşan, membru PSD.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite