Târgu-Mureş: Scăpaţi din fântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Târgu Mureş au fost azi dimineaţă la un pas să îşi piardă viaţa după ce au rămas fără aer într-o fântână adâncă de aproximativ 15 metri.

Cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 17 ani şi celălalt de 46 de ani, săpau o fântână într-o curte din localitatea Corunca, iar, la un moment dat, cel aflat în fundul fântânii a strigat după ajutor, pe motiv că se asfixiază. Cel de-al doilea i-a sărit imediat în ajutor, însă i s-a făcut rău.

Norocul lor a fost că vecinii au auzit că ceva nu este în regulă şi au alertat SMURD şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Intervenţia pompierilor a durat între opt şi zece minute pentru a scoate fiecare victimă, iar medicii SMURD i-au resuscitat. Căpitanul ISU, Cătalin Handrea, a declarat că intervenţia a fost dificilă întrucât puţul era destul de stâmt, iar servantul care a coborât după victime a trebuit să poarte un tub de oxigen.

Cei doi au fost duşi apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD din Târgu Mureş. Dr. Bogdan Csillag,  a precizat că cei doi pacienţi au fost scoşi din puţ în stop cardio-respirator.

“Când i-am scos afară ambii pacienţi erau în stop respirator. S-au practicat manevrele de resuscitare, ambii au fost resuscitaţi, dar sunt în stare critică acum în camera de reanimare. Erau deja în stare de hipotermie şi în stop cardio-respirator. Greu de spus la ora actuală care sunt şansele (de supravieţuire - n.r.). Oricum hipotermia protejează puţin organismul de efectele nefaste ale hipoxiei. Sunt instabili deocamdată”, a spus medicul. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea accidentului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite