Târgu-Mureş: Săptâmâna festivalurilor cu filme şi petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mijlocul săptămânii încep patru evenimente, alternative culturale pentru locuitori. De la proiecţii de filme documentare, concursuri de mâncat şi lecţii de zbor, puteţi testa totul în această săptămână.

REEA Image Studio a promogramt joi de la ora 17, la Teatru 74, proiecţia primului docu-fiction din serialul “Poveşti din Transilvania”. Mureşenii vor putea urmări din această lună cinci episoade cu legende şi poveşti din jurul bisericilor de lemn sau inspirate din viaţa unor preoţi de excepţie care au ctitorit lăcaşuri de cult, prezentate într-o manieră inedită. Proiectul “Poveşti din Transilvania” îşi propune să atragă atenţia asupra unei părţi importante din patrimoniul cultural naţional - bisericile de lemn.

Distracţie cu studenţii

Festivalul studenţesc naţional cultural-sportiv Medifun debutează tot joi la Târgu Mureş. Ajuns la ediţia a VIII-a, festivalul de anul acesta va angrena peste 400 departicipanţi,  inclusiv studenţi din din Sibiu, Iaşi şi Timişoara. Echipe mixte vor lua parte la probe sportive, culturale, sociale şi probe surpriză. De asemenea vor fi organizate concursuri de pictură, sculptură, cântat, actorie. Întrecerile sportive sunt programate vineri la Weekend, urmate seara de o petrecere în curtea interioară a Universităţii de Medicină şi Farmacie, sămbătă va fi ziua de socializare pe malul Mureşului, fiind programate curse în saci, concursuri de mâncat şi o nouă petrecere. Duminică va avea loc parada echipelor ce vor parcurge un traseu între UMF şi Teatrul de Vară, unde este programată festivitatea de premiere. 

Lecţii de zbor

Makeup Events şi Aeroclubul Romaniei organizeză începând de vineri, pentru prima oară în judeţul Mureş, cel mai mare eveniment aviatic din Transilvania. Aero 2009 “Sky is not the limit” va fi prilejul prin care târgumureşenii vor vedea cei mai buni piloţi de acrobaţie, cei mai buni paraşutişti, cea mai mare expoziţie aviatică, cu peste 50 de modele de aeronave. Evenimentul va puncta reintrarea Aerodromului Târgu Mureş în rândul locaţiilor destinate acestui tip de eveniment şi va include prezentarea istoriei de 86 de ani de la înfiinţare, prezentarea sportivilor, loturilor naţionale de planorism şi paraşutism, a şcolilor particulare de pilotaj. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Hawks of Romania (Şoimii României). Sâmbătă vizitatorii vor avea ocazia să vadă oraşul de sus, iar cu începere de la ora 13.00 vor avea loc demonstraţiile aeriene. În piaţa Trandafirilor este programat între 8-9 mai, Târgul ONG-urilor. Organizat sunt sloganul „Împreună pentru comunitate”, evenimentul este gândit pentru ca târgumureşenii să afle despre serviciile organizaţiilor sau pentru recrutarea de voluntari.

Evenimentul săptămânii viitoare

În zilele de 16 şi 17 mai 2009, la TEATRU 74 din Cetatea Tîrgu-Mureş, va avea loc Festivalul de film documentar “One World România”, organizat de Institutul Ceh. One World este un festival de film documentar dedicat drepturilor omului iniţiat de Vaclav Havel în 1999. În ultimii 10 ani, a devenit cel mai mare festival de acest fel din Europa şi s-a extins în oraşe ca Bruxelles, Madrid, New York sau Kiev. Festivalul îşi propune să prezinte informaţii echilibrate şi complexe despre problemele de încălcare a drepturilor omului, prin şase proiecţii de filme documentare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite