Târgu-Mureş: Salarii minime pe economie oferite la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de şomeri au asaltat Casa de Cultură a Studenţilor la prima oră, pentru a-şi găsi de lucru. Cele mai multe joburi au fost disponibile pentru construcţii, dar în străinătate.

Bursa locurilor de muncă organizată în această dimineaţă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a adunat în foaierul Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş 20 de agenţi economici, care au oferit mureşenilor 546 de locuri de muncă.

Oferta este în scădere, dacă ţinem cont de faptul că anul trecut la acelaşi eveniment participau 59 de angajatori, iar oferta acestora era de 816 locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi oferite mureşenilor anul acesta au fost în domeniul construcţiilor, unde angajatorii au oferit 232 de locuri de muncă, urmat apoi de domeniul confecţiilor textile, unde oferta angajatorilor a fost de 111 posturi vacante.

„Oferim zece locuri de muncă în domeniul confecţiilor textile, iar salarul pe care îl accordăm este de 720 de lei, la care se adaugă tichetele de masă şi decontarea transportului. Faţă de ediţia de anul trecut a bursei locurilor de muncă, participanţii sunt mult mai interesaţi, se vede că numărul şomerilor a crescut. În prezent societatea noastră are 109 angajaţi”, a precizat Ramona Togănel, responsabil resurse umane la SC Textil Iteco SRL.

Pentru cei interesaţi să lucreze în costrucţii, firma Explo-Construct SRL angajează 150 de muncitori în domeniul construcţiilor, pentru a lucra în Libia. „Oferta este pentru muncitori calificaţi, iar salarul este între 800 şi 100 de euro, la care se adaugă cazarea, masa şi transportul”, a precizat Pantea Dorin, manager îmbunătăţiri procese în cadrul firmei Explo-Construct.

„Sper să-mi găsesc un loc de muncă pentru că am un băieţel de 10 luni şi abia ne descurcăm”, a declarat Sidonia Tanaszi, 26 ani,  şomeră din ianuarie.

Reprezentanţii firmelor prezente la bursă au primit CV-urile celor interesaţi să aplice pentru locurile de muncă oferite de acestea, iar cei care nu aveau încă un Curriculum Vitae făcut, au ocazia să şi-l realizeze pe loc, firmele oferind participanţilor un formular tipizat. Bursa locurilor de muncă a fost vizitată la primele ore  de peste 300 de persoane.

Rata şomajului în judeţul Mureş a atins valoare de 5,45%, cea mai mare din ultimii ani, fiind cu 0,44% mai mare decât în luna februarie 2009. Dintre şomerii mureşeni 7.817 sunt bărbaţi şi 5.761 sunt femei. În mediul urban statisticile AJOFM arată un număr de 5.415 de şomeri, dintre care 2.631 sunt femei, iar în mediul rural numărul şomerilor este de 8.163 de persoane, dintre care 3.130 sunt femei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite