Târgu-Mureş: Profil / Mihaela Avram şi succesul Baby Girls

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Avram a creat trupa trupa de dans modern Baby Girls, şi de opt ani aduce premii Palatului Copiilor din Târgu Mureş. Aceleaşi fete sunt şi majoretele BC Mureş, admirate de toată lumea.

Profis, cum îi spun copiii cu care lucrează, iubeşte munca pe care o face. “Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt acolo”, a spus pe nerăsuflate Mihaela Avram, cu referire la activitatea cercului de dans al Palatului Copiilor Târgu Mureş.

“La sfârşitul clasei a IV-a doamna învăţătoare Crişan Aurelia ne-a spus ceva atât de emoţionant încât de atunci mi-am dorit să mă fac profesoară”, îşi aminteşte Mihalela Avram. Au urmat cursurile Liceului Pedagogic Mihai Eminescu... “Am început să fac arte marţiale, mergeam cu tata la antrenamente, pe la 12 ani mi se dezvoltau muşchi şi m-am lăsat de arte marţiale, am zis că nu vreau să devin băiat, acum îmi pare rău”, mai rememorează Mihaela. A mai visat să fie gimnastă, a făcut şi baschet şi handbal în liceu.

“Un cadru didactic blând mă lăsa să dau drumul la boxe şi făceam ziceam că fac aerobic, niciodată n-am crezut că voi preda dans”, mai spune Mihaela, deşi a pregătit apoi dansuri cu copii şcolii din Tirimia, apoi a activat la Gimnaziul de Stat Tudor Vladimirescu, şi a fost recomandată direcţiunii Palatului Copiilor, unde s-a titularizat în 2003. 

Babygirls, performanţe...

“De mincă mi-a plăcut dansul, am început să dansez lângă tatăl meu”, a mai spus Mihaela Avram. La Palatul Copiilor a construit trupa Baby Girls. “M-am legat foarte tare de o grupă cu talent imens. Prima melodie pe care am pregătit o coregrafie a fost De ziua ta, de la 3 SE, primul spectacol l-am avut în Piaţa Trandafirilor pe 1 iunie. De opt ani lucrăm împreună şi mergem la concursuri”, povesteşte Mihaela Avram. Însă de la anul trupa intră în istorie, căci tot mai multe fete ajung în învăţământul universitar, se angajează...

“Fetele nu mă cred, ele spun că vor mai veni, dar învăţatul va fi prioritar, şi vor avea mai puţin timp liber. Sunt ca o mamă care rămâne şi îşi mărită fetele”, glumeşte Mihaela şi le enumeră cu drag:  Timi, Oana, Mădă Z, Mădă M, Mădă R, Ruxi, Andra, Mira, Raluca, Andrea, Cristina, Cristinuţa, Monica. Cu fetele a dansat şi un băiat, Dani, plecat în Argentina la o şcoală de dans.

De la premiul II obţinul în 2002 la un festival interjudeţean la Botoşani (cauzat de prezentarea de unei sârbe olteneşti stilizate, de formaţia ardeleană, la concursul din Moldova, n.r.), la premiile I obţinute la Ghiocelul de Argint - festival internaţional de la Arad, până la premiul I obţinut anul trecut la Cluj în cadrul Festivalului Dans Magia, jurizat doar de coregrafi, toate au adus împliniri şi bucurie. “Suntem ca o familie”, încheie Mihaela Avram.


Ce-i place

Îmi place foarte mult să coafez, chiar am terminat un curs, pentru pasiunea mea. Îmi place să mă ocup de înfrumuseţare, eu machiez, coafez copiii în timpul spectacolelor, vizualizez anumite costume. Îmi place natura, tot ce e dat de la Dumnezeu, iubirea.

Ce nu-i place

Ipocrizia, linguşeala, că oamenii se folosesc de anumite cunoştinţe ca să ajungă undeva. “La mine nu ţine partea cu banii necâştigaţi, părinţii m-au învăţat că dacă vreau ceva trebuie să muncesc, nu-mi place minciuna. Sunt prea credulă câteodată, am mai primit câte o palmă, nu-mi place să se profite de mine. Pentru copii sunt ca o fiară, chiar dacă nu sunt ai mei, îi simt ai mei”, a mai spus Mihaela Avram.


Întrebări şi răspunsuri

Viitoarea trupă?

“Cristina, Stanca, Ilinca, Laura, Carla, Daniela, Delia, Bianca, Irenke, Bettina, Ioana, formează trupa Brio, cel mai imporant e că am început cu ele din clasele I-IV. Merg încet pe urmele Babygirls, mai au mult de lucrat până la performanţe, dar le iubesc şi le ascultă pe cele din  Babygrils”.

Ce sprijin mai e necesar ?

“Avem nevoie la Palatul Copiilor de modernizare, n-avem spaţiu destul, e nevoie de mai multe investiţii. Facem spectacole cu copii pentru copii, părinţii ne sprijină foarte mult”

PROFIL

Nume şi Prenume
Avram Mihaela Ioana

Data naşterii
28 octombrie 1979, Târgu Mureş

Studii
Liceul Pedagogic Mihai Eminescu
Facultatea de Limbi şi Literatură Stăină, Universitatea Spiru Haret

Activitate
Profesor de dans modern. Palatul Copiilor Târgu Mureş

Stare civilă
Logodită

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite