Târgu-Mureş: Profil / Laurenţiu Husar dă bacalaureatul din fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul echipei Avântul Reghin studiază la cel mai cunoscut colegiu naţional din oraş. Şcoala nu îl opreşte să facă performanţă şi să spere la o carieră de succes.

Laurenţiu Husar este, aparent, un elev de liceu ca oricare altul. Studiază la Colegiul Naţional Unirea şi aşteaptă examenul de bacalaureat. Cu toate acestea, în weekenduri îmbracă uniforma de portar a clubului de fotbal Avântul Reghin.

„Am început fotbalul la nivel organizat în martie 2000 la clubul ASA Târgu-Mureş sub comanda lui Aurel Pâslaru. Din 2002, grupa noastră de juniori a fost preluată de Lucian Moldovan, care m-a sfătuit să joc în poartă. În 2006 am ajuns la clubul Trans-sil, unde antrenor era Florea Ispir. El m-a luat în pregătiri cu echipa de seniori”, povesteşte Lau, cum îl numesc prietenii.

Între timp, Trans-sil a ajuns în divizia B, sub titulatura de Fotbal Club Municipal Târgu Mureş. Şi evoluează bine, aflându-se în lupta pentru promovarea în elita fotbalului românesc. Laurenţiu a fost împrumutat, însă, la echipa din Reghin, Avântul.

„Având în vedere că evoluez pe postul de portar, contează foarte mult experienţa şi asta nu se poate dobândi decât cu foarte multe meciuri jucate. De aceea am şi acceptat împrumutul de la FCM la Avântul, ca să joc un număr cât mai mare de meciuri oficiale”, afirmă Laurenţiu. La Reghin, tânărul joacă titular meci de meci şi speră să o ajute pe Avântul să scape de retrogradare.

„Momentan suntem într-o situaţie grea, deoarece ne-am apropiat de zona retrogradării, în ciuda faptului că jocul echipei a fost foarte bun în anumite meciuri. Sunt încrezator că vom reuşi să aducem echipa pe un loc cât mai bun până la sfârsitul campionatului”, e de părere portarul formaţiei reghinene. Nu e foarte uşor, însă, pentru un licean de clasa a XII-a să îmbine studiul cu activitatea sportivă, deoarece peste câteva săptămâni urmează examenul de bacalaureat.

„Este destul de greu să mă descurc cu şcoala în paralel cu fotbalul, însă încerc să am rezultate cât mai bune pe ambele planuri. Anul acesta mă văd nevoit să acord mai multă importanţă şcolii pentru că se apropie examenul de bacalaureat, dar asta nu înseamnă că o las mai moale cu fotbalul”, afirmă Lau.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, cariera de fotbalist primează: „Cel mai mult îmi doresc să progresez pe plan sportiv şi să ajung în prima divizie. Se zice că dacă nu ai jucat în Liga I măcar un an, nu ai simţit că eşti fotbalist. Pe plan şcolar încă sunt indecis. Mi-aş dori să urmez cursurile facultăţii de jurnalism din Cluj sau Bucureşti, dar mi-ar plăcea şi facultatea de Educaţie şi Fizică şi Sport, cu frecvenţă redusă”, declară Laurenţiu Husar.

Profil

Născut
2 februarie 1990, Câmpulung-Muscel

Educaţie
Colegiul Naţional Unirea din Târgu Mureş

Activitate
Elev, portarul clubului FC Avântul Reghin

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place

Normal că la capitolul "îmi place" pe primul plan se află fotbalul, care îmi ocupă o mare parte din timp şi care, atunci când intru pe teren, mă face să uit de alte probleme pe care le am în viaţa de zi cu zi. Ador să mă plimb, mai ales seara, fiindcă mă relaxează. Îmi plac, de asemenea foarte mult, filmele şi în special comediile. Totuşi, cel mai mult apreciez momentele petrecute alături de cei dragi, familie şi prieteni.

Ce nu-i place

Nu îmi plac scandalurile în care este implicat fotbalul românesc. Nu poate exista performanţă sportivă într-un mediu cum e cel actual. Nu îmi place faptul că unii trăiesc cu aceea mentalitate învechită, de dinainte de 1989, cu alte cuvinte: cât mai mult pentru mine, cât mai puţin pentru restul.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ţi se pare, ca valoare, fotbalul românesc actual?
H.L.: Fotbalul românesc se va îmbunătăţii odată cu înlăturarea personajelor care umbresc frumuseţea sportului prin jocurile de culise. Momentan, fotbalului nostru i-aş da o notă de 6,5 pe scară de la 1 la 10, fiindcă nu este nici foarte bun, dar nici foarte slab. Ne aflăm pe la mijlocul Europei.

Crezi că ai un viitor în fotbal?
H.L.: Eu îmi doresc foarte mult un viitor în fotbal fiindcă altfel nu aş fi dedicat atât de mult timp şi nu as fi pus atâta pasiune în acest sport.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite