Târgu-Mureş: Profil / Felicia Ionescu „Există între copiii judeţului reale valori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felicia Ionescu coordonează cam 40 de concursuri şi competiţii extraşcolare ale elevilor anual, şi este parte la emoţiile şi bucuriile lor, fie că e vorba de teatru sau jurnalistică.

Felicia Ionescu lucreză acum într-un grup de experţi selectaţi de Ministerul Educaţiei pentru implementarea proiectului Avocatul Elevilor, proiect pilot menit să rezolve situaţiile conflictuale în interiorul şcolii. “În prima decadă a lunii mai la Sighişoara va vea loc ultima întâlnire pe această temă şi cu elevi şi colaboratori invitaţi sper să găsim împreună ulterior formele cele mai potrivite pentru aplicarea acestui program”, explică Felicia Ionescu.

Din postura de inspector şcolar educativ, Felicia Ionescu a reuşit să construiască tradiţii în judeţ prin manifestări culturale care s-au dovedit a fi foarte dragi elevilor: de la concursurile de dans modern, găzuite chiar la nivel naţional, la festivalul fanfarelor şcolare, concursul de proiectele ale elevilor pe tema “non violenţa în mediul şcolar”, sau festivalul de teatru medieval. “Toate oferă pentru colegii mei, pentru copii din judeţ oportunitatea de a-şi valorifica ideile şi realizările în faţa colegilor din întreaga ţară”, mai spune Felicia Ionescu.

Tot în mandatul său elevele Sandra Daroczi şi Ana Daria Moga au ajuns preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, iar anul trecut inspectorul a însoţit o delegaţie a elevilor la Stockholm în Suedia, la o acţiune de amploare numită “Model Parlament European”, un parlament al tinerilor.

“Satisfacţia a provenit din faptul că elevii mi-au dat o mare marjă de încredere, au ascultat de sfaturile pe care le-am oferit atunci când s-au pregătit pentru competiţii şi au răsărit succese ale lor. Am fost onorată să însoţesc delegaţia româniei la  Stockholm ocazie cu care cinci eleve mureşence foarte bine pregătite proesional şi diplomatic au fost remarcate de delegaţiile întregii UE  pentru serioziatea cu care s-au implicat în şedinţe”, mai spune Felicia Ionescu.

Secretele reuşitei

“Am fost dintodeaua o luptătoare. M-am bucurat că am putut să valorific de fiecare dată învăţătura frumoasă pe care mi-o dau şi acum părinţii mei. Am fost învăţată şi ştiu să nu mă dau în lături de la nici un fel de efort ca să-mi fac munca, şi în egală măsură să mă respect pe mine şi să-mi respect principiile. Sunt un om de acţiune şi îmi doresc să pot fi mereu creierul lucid al echipei. Mă adaptez foarte uşor la situaţii noi, secretul  constă în  încrederea în puterile mele în mine şi respectul pentru valoarea pe care o pot aduce cei din jurul meu. Cea mai mare realizare a mea sunt cele două perle de suflet Ioana şi Florina”, a încheiat Felicia Ionescu.

Ce-i place

Îmi place muzica instrumentală, aşa cum îmi copilărie îmi plăcea să scotocesc pe rafturile bibliotecii căriţi valoroase, acum scotocesc frenetic pentru a găsi informaţie pe Internet. Îmi place să cânt, doar creaţii personale, sunt disponibile pe blog. În studenţie am cântat pe scenă şi am obţinut câteva premii I şi II, am fost membră a Cenaclului Excelsior, cândva am scris şi poezii, sunt o fire pozitivă. Îmi place că am acum o puzderie de posturi de tv şi posibilitatea să îmi aleg ştirile, filmele, documentarele.

Ce nu-i place

Nu-mi plac frigul, minciunile, chiar dacă încerc să-i corectez pe mincinoşi, prefer adevărul şi să încercăm să corectăm ce nu e favorabil din adevăr.


Întrebări şi răspunsuri

Cum se alege profesia aceasta?
Am ales-o cu susţinerea deschisă a întregii familii, înseamnă o relaţie corectă, deschisă, competentă, dedicată, cu orice categorie de oameni care pot primi atributul de formabil, începând cu copiii şi continuând spre nesfârşit cu toţi aceia care adulţi fiind, doresc să dea viaţă principiului formării continue.

Ce a-ţi face încă o dată în viaţă?
Dacă azi m-ar pune cinva să aleg din nou ce să fiu în viaţă cred că aş adăuga profesiei de dascăl,  şi pe aceea de om al legii,  dar mi-ar plăcea să lucrez şi pentru crearea imaginii.


Profil

Nume şi prenume
Felicia Stela Ionescu

Data şi locul naşterii
7 iunie 1961, Târgu Mureş

Studii
doctorand, Facultatea de Litere, Universitatea Babeş Bolyai Cluj Napoca, domeniul Filologie, specializarea Stilistică şi Poetică

Activitate
inspector şcolar de specialitate
profesor

Stare civilă
Divorţată, doi copii, Ioana şi Florina

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite