Târgu-Mureş: Primăria finanţează proiecte publice, condiţiile sunt pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu Mureş alocă 1,5 milioane de lei, prin concursuri de proiecte, pentru cultură, sport sau şcoli. Documentaţia pentru sprijinirea acţiunilor este disponibilă pe tirgumures.ro.

„Pentru proiectele culturale termenul limită e 18 mai, iar suma maximă acordată este de 300.000 de lei. Până acum nu s-au depus dosare de finanţare, care oricum se vor deschide după expirarea termenului de 18 mai”, ne-a declarat Marina Ciugudean, şef serviciu Activităţi culturale, sportive şi de tineret din cadrul Primăriei. Ea a arătat că în anii trecuţi s-au depus proiecte pentru diverse festivaluri locale şi participări la festivaluri din alte părţi, expoziţii şi tabere de creaţie.

Virgil Măceşan, responsabil cu proiectele sportive, a precizat că Primăria acordă trei tipuri de finanţări, pentru sportul de perfomanţă, cel şcolar, şi sportul de masă, solicitări aprobate de comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local şi pe care acest for le-a votat în şedinţa de săptămâna trecută. „Cele mai multe finanţări sunt la sportul de performanţă, pentru handbal, popice, bodybuilding, volei, fotbal, futsal, pentru care 10 structuri sportive au depus 13 cereri, în valoare totală aproape 1,2 milioane de lei”, a declarat Virgil Măceşan.

În domeniul învăţământului, consilierul Sztancs Erzsebet ne-a relatat că Primăria a finanţat 17 proiecte pentru semestrul I şcolar, pe bază de concurs, în valoare totală de 211.000 lei. Şcolile cer bani pentru schimburi de experienţă între unităţi înfrăţite, aniversări, zile ale şcolilor şi concursuri interjudeţene şi internaţionale, altele decât olimpiadele.  Solicitanţii sunt rugaţi să fie extrem de atenţi la termenii şi la criteriile eliminatorii care se află stipulaţi termenii finanţării. “Nu se pot acorda finanţări pentru acţiuni care au început sau sunt terminte la data semnării contractului de finanţare” a mai explicat Marina Ciugudean. Detaliile complete le puteţi găsi pe tirgumures.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite