Târgu-Mureş: Portal nou pentru educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania REEA a lansat un nou site dedicat mureşenilor, care doresc să contribuie la îmbunătăţirea calităţii educaţiei.

educatie.inmures.ro este primul portal educaţional, care centralizează paginile web ale tuturor instituţiilor de învăţământ, asociaţiilor non-guvernamentale, şi cluburilor copiilor din judeţ, pe un singur site, oferindu-le în mod gratuit spaţiul necesar pentru afirmare şi prezentarea ofertei educaţionale.

În paginile portalului, specialiştii în educaţie pot găsi o colecţie de idei practice, pe care le pot implementa în munca lor de zi cu zi. Cadrele didactice sunt informate despre cursurile şi conferinţele organizate la nivel judeţean şi naţional. Articolele de specialitate şi materialele informative sunt scrise de specialişti în educaţie, din judeţul Mureş, educatie.inmures.ro promovând astfel valorile din învăţământul mureşean. Site-ul prezintă activităţile asociaţiilor profesionale mureşene, pentru a stimula comunicarea şi schimbul de experienţă între pedagogi. Acţiunile desfăşurate de sindicatele din învăţământ se găsesc şi ele în paginile site-ului.

Părinţii, pot citi şi ei articole despre particularităţile de vârstă, alimentaţie sănătoasă, boli, anomalii, sfaturi practice axate pe educaţia copiilor. Împreună cu psihopedagogii şi psihologii din judeţul Mureş, portalul educaţional pune la dispoziţia părinţilor materiale informative privind nevoile educaţionale speciale, căci şcoala şi familia sunt cei doi agenţi cruciali pentru socializarea acestor copii. Taberele, workshopurile, activităţile organizate de Palatul Copiilor şi de asociaţiile non-guvernamentale din judeţul Mureş, sunt adunate şi clasificate în meniul “Timp liber” pentru a uşura munca părinţilor în a orienta tinerii spre ocupaţii educative.

Un meniu special este rezervat elevilor. Tinerii sunt informaţi despre olimpiadele, activităţile opţionale şi extraşcolare organizate în cadrul şcolilor. Cei talentaţi îşi pot publica creaţiile şi punctul lor de vedere legat de educaţia actuală în meniul „Sala de lectură”.

Site-ul promovează revistele şcolilor. Instituţiile de învăţământ, de pe tot teritoriul judeţului Mureş, îşi pot publica gratuit, în format electronic revista şcolii, acesta fiind modul nostru de a promova în rândul elevilor acele conţinuturi valoroase, ce merită accesate prin intermediul internetului.

Educatie.inmures.ro mai mediatizează serviciile alternative existente în judeţul Mureş: centrele de recuperare şi organizaţiile, care se ocupă de problematica nevoilor speciale, implicându-se astfel în integrarea în societate a copiilor cu dizabilităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite