Târgu-Mureş: Magia circului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolele circului Royal au încântat la Promenada Mall sute de mureşeni de toate vârstele. Momentul cel mai aclamat l-a reprezentat dresura poneilor, care i-a idicat pe cei mici în picioare.

Circus Royal a sosit săptămâna aceasta în Târgu Mureş, ca parte a turneului naţional pe care îl efectuează de la începutul anului. Parcarea de la Promenada Mall, unde a fost amenajat cortul uriaş pentru spectacole, a fost luată cu asalt de sute de mureşeni de toate vârstele, spre surprinderea organizatorilor.

„Nu ne aşteptam la o afluenţă atât de mare a publicului. Am avut casa închisă la spectacole, ceea ce dovedeşte că mureşenii sunt deschişi la evenimentele inedite şi, totodată, e ceva ce ne obligă să revenim aici în viitor”, ne-a declarat Ion Ion, directorul Circus Royal.

Luminile puternice şi colorate, strălucirile costumelor celor care fac acrobaţii, paietele, alternanţa între zgomotul asurzitor şi tăcerea deplină a publicului din momentele de mare pericol, mişcarea neobosită a clovnilor, animalele care vin în fugă în arenă urmându-şi dresorul cu strictă cuminţenie, fracurile şi jobenurile sclipitoare, toate au trezit emoţia şi bucuria  pe care doar un spectacol de circ le poate oferi.

Show-ul de ieri a început cu o reprezentaţie a fachirului, al cărui joc cu focul a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi. Clovnul Sandro din Tirole a fost principalul artizan al bunei dispoziţii în rândul sutelor de copii aflaţi în tribunele cortului. Fie că era pus în situaţia de a curăţa scena, sau de a cânta la xilofonul improvizat din sticle de suc, pletosul Sandro a smuls ropote de aplauze de fiecare dată când a păşit pe scenă. Evident, circ fără animale exotice nu există, la fel cum un spectacol reuşit de circ nu poate exista fără participarea spectatorilor. Îmblânzitorul de şerpi şi tarantule Marius Fujioara a şocat asistenţa cu jocul său cu lighioanele care ar înspăimânta pe oricine în viaţa de zi cu zi. Era nevoie ca o doamnă din public să testeze, însă, veridicitatea numărului de dresaj.

Mureşeanca de 34 de ani Minodora Lazăr, aleasă aleatoriu din public, a simţit pe pielea ei senzaţia unică pe care cele 6 anaconde urcate pe corpul ei o oferă. „A fost ceva fantastic! Îmi era foarte frică de şerpi şi mă aşteptam să fie reci şi scârboşi, dar am rămas surprinsă de faptul că şerpii sunt foarte fini la atingere. Aş repeta oricând experienţa, dacă mi s-ar oferi posibilitatea”, ne-a povestit tânăra.

A urmat apoi momentul cel mai aplaudat de către cei din sală. Arobaţiile şi dresura poneilor, precum şi jocurile şi trucurile făcute de leneşa cămilă. Cei mici au putut chiar să călărească poneii, sau să facă poze pe cămilă, moment care i-a făcut pe cei mai mici să plângă de emoţie.

În final, toţi cei przenţi la spectacol au aplaudat minute în şir evoluţia artiştilor de circ şi s-au îndreptat veseli către casele lor. „M-a bucurat mult atitudinea mureşenilor faţă de ceea ce reprezintă, în definitiv, un spectacol de circ. Şi anume, un act de cultură. Pentru că nimic nu dezvoltă imaginaţia copiilor, de exemplu, decât evoluţia artiştilor de circ”, a declarat Ion Ion, directorul Circus Royal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite